چند بار در روز به گربه ها غذا بدهیم؟

چند بار در روز به گربه ها غذا بدهیم؟

چند بار در روز به گربه غذا بدهیم؟

یکی از کارهای لذتبخش و جذابی که با زندگی درکنار حیوانات خانگی تجربه می‌کنید، غذا دادن به آن‌ها است. مسئولیت‌پذیری در زمان ارائه غذای باکیفیت، درست کردن آن و فراهم کردن هر چیزی که به سلامت و طول عمر این فرشته‌ها کمک می‌کند، بخش مهمی از اقدامات روتین هرکسی است که مسئول مراقبت و نگهداری از گربه‌ها است. تغذیه برای این فرشته‌های پشمالو نقش مهمی در سلامت‌شان ایفا می‌کند. تعداد وعده‌های غذایی، حجم و نوع آن همگی پارامترهای مهم و اثرگذاری هستند که باید با دقت و توجه تعیین شوند. اولین سوالی که افراد در مراقبت از گربه‌ها به ذهن‌شان خطور می‌کند این است که چند بار در روز به گربه غذا بدهیم؟ اهمیت آگاهی در این خصوص تاحدی است که اطلس دام یک مقاله کامل را به آن اختصاص داده است.

پس اگر شما هم علاقه‌مند هستید که در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید، همراه ما باشید.

 

اهمیت تغذیه در گربه‌ ها

همان‌طور که در مقدمه نیز اشاره شد، تغذیه گربه‌ها موضوعی حساس و مهمی است که تاثیر مستقیمی بر سلامت و طول عمر آن‌ها دارد. شما به عنوان یک سرپرست آگاه و مسئول، باید از نحوه تغذیه گربه اطلاعات کسب کنید و متناسب با نیاز گربه دلبندتان وعده‌های غذایی را تنظیم کنید. معمولا تعیین میزان و دفعات غذا دادن به گربه‌ها، وابسته به عوامل مختلفی است. پارامترهای مهمی مثل سن، وزن گربه، میزان فعالیت روزانه و وضعیت سلامتی آن‌ها می‌تواند در این خصوص تعیین کننده باشد. شما به راحتی می‌توانید با مشورت یک دامپزشک متخصص که از وضعیت سلامت و پرونده پزشکی گربه شما اطلاع دارد، میزان غذا و تعداد دفعات تکرار وعده‌های غذایی را جویا شوید. به این ترتیب می‌توانید خیلی راحت برای تغذیه گربه برنامه ریزی کرده و مراقب سلامت او باشید.

 

دلیل اهمیت تعداد وعده‌های غذایی گربه

شاید برای شما هم سوال باشد که تعداد وعده‌های غذایی گربه در طول روز، چه اهمیتی دارد؟ چرا تا این اندازه سوال است که چند بار در روز به گربه غذا بدهیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تعداد وعده غذایی گربه در طول روز به شدت اهمیت دارد و می‌تواند نقشی تعیین کننده در حفظ سلامت گربه داشته باشد. معمولا کنترل وزن گربه‌ها وابسته به همین موضوع است. یکی از مهم‌ترین دلایل برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی، پیشگیری از اضافه وزن یا کاهش وزن غیرطبیعی است. تغذیه منظم کمک زیادی می‌کند تا گربه‌ها دچار اضافه وزن یا کاهش وزن نشوند و یک ثبات مطلوب را تجربه کنند. از سوی دیگر، تنظیم سوخت‌ و ساز بدن گربه‌ها کاملا وابسته به دفعاتی است که غذا می‌خورند. گربه‌ها به دلیل متابولیسم خاص خود نیاز به تغذیه منظم دارند و شما به عنوان سرپرست پت، باید حتما وعده‌های غذایی کوچک و متناوب برای آن‌ها فراهم کنید. این کار کمک زیادی می‌کند تا گربه در طول روز انرژی کافی داشته باشد و دستگاه گوارش کوچک او امکان هضم آسان غذا را در زمان مشخص تجربه کند. موضوع جالبی که اطلاع از آن برای شما هم جذابیت دارد، ارتباط تعداد وعده‌های غذایی گربه با رفتار و خلق و خو است! برنامه‌ریزی دقیق تغذیه می‌تواند برای گربه‌ها اطمینان خاطر ایجاد کند و نگرانی آن‌ها بابت مسئولیت تامین غذا را ازبین ببرد! این موضوع حتی در سطح رفتار گربه نیز اثرگذار است و می‌تواند رفتارهایی مثل گدایی غذا را از آن‌ها دور کند.

 

تعداد دفعات غذا دادن به گربه در سنین تولگی

همان طور که می‌دانید، تعداد دفعات غذا دادن به توله‌ها به شدت اهمیت دارد. معمولا برای سنین زیر 4 ماه که رشد گربه‌ها به آن وابسته است و انرژی بالایی نیاز دارند، حداقل 4 الی 5 وعده در روز برنامه ریزی می‌شود. تعداد وعده‌های غذایی در این سن بسیار کم حجم اما با کیفیت است تا رشد گربه به بهترین شکل ممکن پیش رود. در سنین 4 الی 6 ماهگی، باید تعداد وعده‌های غذایی را به 3 تا 4 وعده کاهش داد. این سن همچنان رشد گربه ادامه دارد اما نیاز بدن به دریافت پروتئین باکیفیت و چربی متعادل بسیار زیاد است. برای سنین بالای 6 ماه، باید وعده‌های غذایی را به 2 الی 3 وعده کاهش دهید. تغذیه در این سنین بسیار نزدیک به تغذیه در سنین بزرگسالی گربه‌ها است و معمولا پس از این مرحله یک ثبات مشخصی برای وعده های غذایی روزانه گربه‌های بالغ تعیین می‌شود.

 

 چند بار در روز به گربه‌های بالغ غذا بدهیم؟

یکی از جذابیت‌های کسب آگاهی در زمینه مراقبت و نگهداری از حیوانات خانگی، آگاهی از این موضوع است که انعطاف پذیری مطلوبی برای سبک تغذیه گربه‌ها وجود دارد. این شما هستید که انتخاب می‌کنید که مناسب‌ترین سبک تغذیه برای گربه شما متناسب با سبک زندگی‌تان کدام است! در اینجا به معرفی 3 سبک رایج برای تغذیه گربه‌های بزرگسال اشاره می‌کنیم.

تغذیه دو وعده‌ای: تغذیه دو وعده‌ای به عنوان یکی از محبوب‌ترین سبک‌های تغذیه گربه‌های بالغ شناخته می‌شود. اکثر دامپزشکان توصیه می‌کنند که سبک تغذیه گربه‌ها پس از سنین تولگی به شکل 2 وعده‌ای تقسیم شود که صبح و شب بهترین زمان آن است. اگر گربه شما فعالیت بدنی کمی داشته باشد، این مدل تغذیه بهترین گزینه برای او خواهد بود و سلامت بدن را تاحد زیادی تامین می‌کند.

تغذیه آزاد: یکی دیگر از سبک‌های تغذیه در گربه‌های بالغ، سبک تغذیه آزاد است. در این روش معمولا غذا برای کل روز در دسترس گربه است تا هر زمان احساس گرسنگی کرد، امکان استفاده از غذا فراهم باشد. این مدل تغذیه برای گربه‌ها می‌تواند ریسک اضافه وزن به همراه داشته باشد، هرچند که با تعیین میزان مشخصی از غذا بازهم می‌توان این مشکل را کنترل کرد. یک نکته مهم دیگر در این زمینه، کیفیت غذا و عدم فاسد شدن آن است که باید مورد توجه قرار گیرد. سبک تغذیه آزاد معمولا برای گربه‌های بی اشتها یا گربه‌هایی که سن بالایی دارند یا بیماری خاصی دارند، بهترین گزینه است.

برنامه‌های ترکیبی: اگر گربه شما از هر دو نوع غذای خشک و مرطوب استفاده می‌کند، می‌توانید غذای خشک را در طول روز در دسترس قرار دهید و غذای مرطوب را در دو وعده مشخص ارائه کنید. این کار کمک می‌کند تا کیفیت تغذیه حفظ شود و گربه از وعده‌های تازه نیز استفاده کند. یادتان باشد وعده‌های خانگی را نمی‌توانید زمان طولانی در ظرف غذا قرار دهید؛ چرا که این غذاها به سرعت خصوصا در فصول گرم سال، دچار فساد می‌شوند و گربه را مسموم می‌کنند.

 

 چند بار در روز به گربه‌های سالمند غذا بدهیم؟

تغذیه برای گربه‌ها در دوران سالمندی به شدت نقش مهمی ایفا می‌کند و می‌تواند ریسک بروز مشکلات متعدد را کاهش دهد. شما باید با مشورت دامپزشک تعداد وعده گربه دلبندتان در سنین بالا را مشخص کنید. معمولا گربه‌های سالمند نیازمند وعده‌های غذایی بیشتری هستند و باید حجم کمتری از غذا را در هر وعده استفاده کنند. متابولیسم کند و هضم با سرعت پایین انجام می‌شود و همین موضوع ضرورت تقسیم بندی وعده‌ها به 3 تا 4 وعده را پر رنگ‌تر می‌کند. یادتان باشد که برای این سنین، نوع تغذیه وابسته به بیماری‌های زمینه‌ای است. گاهی مصرف غذاهای خشک درمانی بهترین گزینه است و گاهی نیز استفاده از غذاهای مرطوب برای رساندن آب کافی به بدن گربه‌ها و ایجاد هضم آسان، گزینه مناسب‌تری است.

 

عوامل تعیین کننده تعداد وعده‌های روزانه گربه

میزان فعالیت روزانه: گربه‌هایی که در طول روز فعالیت بالایی دارند، بازی می‌کنند و در حال دویدن در خانه هستند، قطعا به غذای بیشتری احتیاج دارند. در حالی‌که گربه‌های کم فعالیت مثل پرشین، نیاز به غذای کم‌تر و وعده‌های کمتری خواهد داشت.

وضعیت سلامتی گربه: یکی از پارامترهای تعیین کننده تعداد وعده‌های غذایی گربه، وضعیت سلامتی و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای است. مثلا برای مشکلات کبد و کلیه نیاز به رعایت رژیم غذایی خاص یا خوردن غذاهای درمانی وجود دارد که متناسب با نظر پزشک وعده های غذایی تعیین می‌شود.

نوع غذا: غذای خشک معمولاً انرژی بیشتری برای گربه فراهم می‌کند؛ در حالی که گربه‌هایی با تجربه استفاده از غذاهای خانگی معمولا به دفعات بیشتری گرسنه می‌شوند. 

 

از کجا بدانیم گربه گرسنه است؟

شما به عنوان یک سرپرست آگاه، باید بدانید که نشانه‌هایی برای سیر یا گرسنه بودن پت وجود دارد! آگاهی از این نشانه‌ها کمک زیادی می‌کند تا بتوانید با خیال آسوده وضعیت گربه را بسنجید. میو میو کردن مکرر یک علامت هشدار دهنده به شما است. معمولا گربه زمانی به صورت مکرر میو میو می‌کند که گرسنه شده باشد. پرسه زدن اطراف ظرف غذا هم معنی مشابهی دارد و می‌تواند نشان دهنده گرسنگی گربه باشد. لیس زدن ظرف غذای خالی یا نزدیک شدن به محلی که همیشه غذا را آماده سازی می‌کنید، از نشانه‌هایی است که به شما می‌گوید گربه دلبندتان در انتظار غذا است!

 

اهمیت ایجاد روتین غذایی برای گربه‌ها

شاید جالب باشد که این موضوع را بدانید، گربه‌های خانگی به دلیل عدم دسترسی به منابع غذایی خارجی، در صورت نداشتن روتین دچار اضطراب می‌شوند. فراهم کردن غذای گوشتی و باکیفیت برای گربه‌ها به شدت اهمیت دارد؛ چرا که آن‌ها در دسته بندی گربه سانان گوشتخوار قرار دارند. پس بدیهی است که شما مسئول تهیه غذا در موقع مشخص برای آن‌ها هستید تا بقای گربه را دچار مشکل نکنید. به همین دلیل ایجاد روتین مناسب بهترین اقدامی است که باید انجام دهید. انتخاب ساعت‌های ثابت برای غذا دادن به گربه‌ها کمک زیادی می‌کند تا خیال گربه برای دریافت غذا در ساعت مشخص راحت باشد. یکسان بودن وعده‌های غذایی نیز کمک زیادی می‌کند تا سلامت گربه حفظ شود و ریسک اضافه وزن یا گرسنگی برای آن‌ها وجودن داشته باشد. برخلاف غذا که باید حجم مشخصی داشته باشد، آب سالم و کافی باید به صورت همیشگی در دسترس گربه‌ها قرار گیرد.

 

لیست مطالب
  1. چند بار در روز به گربه ها غذا بدهیم؟
  2. دندان شیری در سگ‌ها
  3. 7 علت بی اشتهایی در سگ‌ها
  4. همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها
  5. همه چیز در مورد ویروس پاروا در سگ ها
  6. معرفی بهترین برند های غذا خشک خارجی برای سگ
  7. معرفی نژاد های سگ پاکوتاه
  8. گربه ها چقدر عمر میکنند؟
  9. کور رنگی سگ ها ، آیا سگ ها رنگ را تشخیص میدهند؟
  10. طرز تهیه تشویقی خانگی برای سگ ها
  11. سگ ها چقدر عمر میکنند؟
  12. بهترین سایت های مشاوره آنلاین با دامپزشک
  13. تاثیر اندازه‌ی پوزه بر طول عمر سگ‌ها!
  14. 14 نژاد مناسب برای افرادی که اولین تجربه نگهداری از سگ را می‌گذرانند
  15. آیا سگ من مرا دوست دارد؟
  16. خطرناک ترین نژاد های سگ در جهان
  17. بزرگ ترین نژاد های سگ در جهان
  18. 10 ایده جذاب برای جشن تولد سگ محبوبتان
  19. چرا ما اینقدر سگ‌ها را دوست داریم؟ علم پاسخ می‌دهد!
  20. روش دادن قرص به سگ ها
  21. سرطان در سگ ها | علائم سرطان سگ و پیشگیری
  22. تفاوت شیر گاو با شیر سگ در چیه؟ مقایسه شیر سگ و گاو
  23. نحوه تغییر غذای سگ و توله سگ؛ هر آنچه باید بدانید
  24. علت استفراغ سگ و درمان آن
  25. علت ریزش مو در سگ ها و درمان آن
  26. راهنمای شیر دادن به توله سگ
  27. وفادارترین نژادهای سگ‌ کدام‌ اند؟
  28. خوردن نان برای سگ مفیده یا مضر؟
  29. قرص ضد انگل برای سگ‌ها + معرفی بهترین درمان انگل سگ
  30. سگ از چی می‌ترسه؟
  31. قارچ برای سگ خوبه یا بد؟
  32. شرایط بردن سگ به خارج از کشور
  33. همه‌چیز درباره گریه کردن در سگ ها
  34. آرام‌کردن سگ با دارو: داروهای آرامبخش سگ
  35. هر چند وقت یکبار باید سگ ها را شست؟
  36. جرب سگ | نحوه تشخیص، علائم و علل آن چیست؟
  37. نقش پرورش دهندگان سگ در جامعه چیست؟
  38. نگهداری سگ برای چه افرادی مناسب نیست؟
  39. معرفی نژاد‌ های سگ ایرانی
  40. علائم و درمان بیماری کنل کاف یا سرفه سگ
  41. قوانین نگهداری از سگ در کشور‌ های خارجی
  42. راه های تخلیه انرژی سگ
  43. واردات انواع نژادهای سگ به ایران
  44. بهترین سگ آپارتمانی [ویدیو و عکس 10 نژاد سگ آپارتمانی]
  45. معرفی بهترین سگ های گارد و نگهبان + عکس نژاد ها
  46. سگ تی کاپ چیست؟ معرفی نژادهای تیکاپ
  47. عکس و ویدیو 7 نژاد سگ جیبی (قیمت و خرید سگ جیبی)
  48. موسیقی و آهنگ های مخصوص سگها + دلایل استفاده و مزایا
  49. آموزش جعبه سگ
  50. آموزش جلوگیری از پارس کردن سگ
  51. آموزش رفع جویدن سگ
  52. آموزش محل دستشویی به سگ
  53. به سگ خود نشان دهید که او رئیس نیست
  54. جلوگیری از تعقیب کردن ماشین ها توسط سگ
  55. جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ
  56. سرگرمی کردن سگ
  57. تحرک در سگها
  58. حواس پنجگانه سگ ها
  59. رنگهای پوشش سگ
  60. بررسی نقاط مختلف بدن سگ
  61. دیسپلازی لگن در سگ
  62. ویروس دیستمپر در سگها
  63. بيماری التهاب گوش خارجی سگ و گربه
  64. فتق در سگها و گربه ها
  65. این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید
  66. تغییر غذای توله سگ
  67. روش پخت چند نوع غذا برای سگها
  68. تغذیه در سگ و گربه
  69. جفتگیری در سگ ها چگونه است؟
  70. دوران بارداری و زایمان در سگ ها
  71. دوره فحل یا پریودی در سگ های ماده چگونه است؟
  72. مزایا و معایب عقیم کردن سگ نر
  73. معایب و مزایای عقیم کردن سگ ماده
  74. خارش در سگها به چه علت است و چگونه رفع میشود؟
  75. شکاف سق دهان در سگها
  76. عقیم کردن حیوانات چه مزیت ها و معایبی دارد؟
  77. مقابله با کرم ها در سگ
  78. کک و کنه در سگ ها و نحوه مقابله با آن
  79. مقابله با فصل گرما برای سگ ها
  80. واکسیناسیون سگ ها چگونه است؟
  81. نقش حیوانات خانگی در درمان افسردگی
  82. روش های تعیین هویت حیوانات خانگی
  83. تلاقی نژاد یا Cross breed در سگ ها
  84. تفاوت میان نژاد سگ لابرادور انگلیسی و آمریکایی
  85. نژادهای کم پارس در سگها (نژاد های کم سرو صدا سگ)
  86. میکروچیپ روش شناسایی هویت حیوانات
  87. مسافرت رفتن با سگ ها
  88. مدفوع خواری در سگ ها (دلایل مدفوع خواری و راه حل مشکل)
  89. سگ در زبان های مختلف چگونه تلفظ میشود؟
  90. کودکان در معرض گاز گرفتن سگها
  91. کشتار سگهای ولگرد در ایران
  92. شرایط نگهداری حیوانات خانگی
  93. سگهای پلیس
  94. سگ گردانی در تهران
  95. زشت ترین سگ دنیا
  96. ریزش مو در سگ ها
  97. دستورالعمل كنترل جمعيت سگهاي ولگرد
  98. حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام و غرب
  99. جنگ در سگها
  100. پیوند سگ و روباه
  101. آیا سگ نجس است؟ بررسی علمی و دینی نجاست سگ
  102. معرفی Iran Kennel Club ایران کنل کلاب
  103. قوانین جهانی در زمینه حقوق حیوانات
  104. آیا نگهداشتن حیوان خانگی خطرناک است یا باعث امنیت میشود؟
  105. اسهال در سگ های بالغ و توله سگ ها
  106. جراحی تار های صوتی سگ و مقابله با پارس کردن آن ها
  107. شجره نامه سگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
  108. آشنایی با گروه بندی نژاد های سگ
  109. تفاوت ژرمن شپرد نمایشی و کاری
  110. آموزش نحوه گرفتن ناخن سگ ها
  111. بهداشت گوش در سگ ها (آموزش تمیز کردن گوش سگ)
  112. آراستن نژادهای سگ مو بلند
  113. آموزش نحوه صحیح حمام کردن سگ ها
  114. آموزش های اولیه آراستن سگ ها
  115. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت دوم)
  116. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت اول)
  117. آموزش نحوه اجتماعی کردن سگ و توله سگ
  118. بناکردن و نگهداری از حد و مرز سگ
  119. چرا سگها خودشان را تکان می دهند؟
  120. عواقب و خطرات تنها گذاشتن سگ به صورت طولانی و مداوم در خانه
  121. همه چیز در مورد پیاده روی با سگ ها
  122. نحوه کنترل کردن و مسلط شدن روی سگ (آلفا شدن)
  123. معنای حرکات و زبان بدن سگ ها
  124. چرا نباید با سگ ها مثل انسان ها رفتار کنیم؟ (روانشناسی سگ)
  125. رابطه بد سگ نسبت به کودکان به چه شکل بوجود می آید؟
  126. قبل از اینکه سگتان را قلاده کنید
  127. داستان حمله و درگیری سگ ها (داستان واقعی)
  128. یک سگ یا دو سگ داشته باشم؟
  129. حس تملک وسایل منزل توسط سگ ها و نحوه جلوگیری از آن
  130. پت راید؛ اولین سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی در ایران
  131. هیدروتراپی جدیدترین تکنولوژی درمانی پوست و مو سگ

مطالب ویژه

گفتگو آنلاین