همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها

همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها

 همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها

با زیاد شدن تعداد سگ‌ها در طبیعت، قطعا شما هم نگران آگاهی در خصوص بیماری هاری هستید! هاری به عنوان یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات شناخته می‌شود. همین موضوع ضرورت واکسیناسیون هاری برای انسان‌ها را پر رنگ کرده است. اما انتقال این بیماری به سگ‌های خانگی چگونه است؟ آیا باز هم نیاز به نگرانی در این خصوص است؟ آیا سگ‌های آپارتمانی ما دچار بیماری هاری می‌شوند؟ آیا واکسیناسیون هاری در سگ‌ها پیشگیرانه است؟

اگر ذهن شما هم پر از چنین سوالاتی است، قطعا نیاز دارید تا آگاهانه‌تر نگرانی‌تان را برطرف کنید. پس همراه ما باشید تا جزییات این موضوع را بخوانید.

 

از بیماری هاری بیشتر بدانید

بیماری هاری به عنوان یک بیماری ویروسی خطرناک شناخته می‌شود که به آسانی می‌تواند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کند. این بیماری از طریق گزش یا خراش حیوانات آلوده به انسان‌ها ایجاد می‌شود. هاری عمدتاً توسط ویروسی به نام ویروس هاری ایجاد گردیده و موجب درگیر شدن سیستم عصبی مرکزی می‌شود. در واقع‌ این ویروس می‌تواند به مرور یا در زمان کوتاه، سیستم عصبی مرکزی را درگیر کرده و موجب التهاب مغز شود. در نهایت هاری مرگ‌بار است و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. آگاهی از علائم اولیه این بیماری که شامل تغییرات رفتاری در حیوانات است، به شما کمک می‌کند تا بیشتر هوشیار باشید. رفتارهایی مثل افزایش تحریک ‌پذیری، افزایش خشونت، بروز رفتارهای جلب کننده حمایت انسانی و رفتارهای غیرعادی این‌چنینی که با ماهیت عملکرد حیوان در تضاد است، می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به هاری باشد. این بیماری در صورت عدم واکسیناسیون منظم سگ‌ها، می‌تواند به عنوان یک خطر بسیار جدی شناخته شود. رعایت اصول بهداشتی و درنظر داشتن یک روتین ثابت برای واکسیناسیون از جمله مهم‌ترین پارامترهایی است که باید به آن توجه کنید. در صورت بروز گزش، خراش ناشی از گاز گرفتگی یا پنجه حیوانات، باید برای درمان فوری و پیشگیری به مراکز بهداشت مراجعه کنید. در خصوص سگ‌ها، مراجعه به دامپزشک و پیگیری بسیار ضروری است.

 

علائم هاری در سگ چیست؟

  • هرچه در خصوص یک موضوع اطلاعات جامع‌تری کسب کنید، نگرانی و اضطراب‌تان بابت وقوع آن کاهش می‌یابد. شما باید بدانید که علائم هاری در سگ‌ها چیست و دقیقا چه چیزی موجب بروز این مشکل می‌شود! چرا که هاری دارای مراحل مختلفی است که در هر مرحله، حیوان علائم خاصی از خود بروز می‌دهد.
  • مرحله مقدماتی Prodromal Stage: در مرحله ابتدایی ابتلا به هاری، سگ‌ها رفتارهای خاصی بروز می‌دهند. تغییر رفتاری یک علامت اولیه است. با مشاهده رفتارهای غیرعادی باید هوشمندانه‌تر اقدام کنید. این رفتارها شامل حالاتی مثل خجالت، اضطراب یا واکنش‌های بیش از اندازه به محرک‌های بیرونی است. علائم جانبی دیگر، تغییرات در اشتها است که با بروز کاهش اشتها یا خوردن خوراکی یا اجسام غیرمعمول خودش را نشان می‌دهد. تغییر صدا و چیزی شبیه ناله کردن نیز، می‌تواند یک علامت مهم باشد.
  • مرحله خشم Furious Stage: در مرحله بعدی، علائم به اندازه علائم اولیه ملایم نیست.  تهاجم و خشونت مرحله نسبتا خطرناکی است که ریسک آلودگی سایر حیوانات و انسان را ایجاد می‌کند. سگ‌هایی که درگیر هاری هستند، ممکن است بسیار پرتحرک و ناآرام شوند. حساسیت شدید به محرک‌های خارجی مانند نور و صدا نیز به عنوان علامت مهم شناخته می‌شود. اکثر سگ‌هایی که در این مرحله از بیماری هستند، واکنش‌های خطرناک و آسیب‌زایی را ارائه می‌کنند و معمولا واکنش شدید نسبت به آب دارند!
  • مرحله فلجی Paralytic Stage: آخرین مرحله از بیماری هاری سگ مربوط به فلج اندام‌ها است. به این ترتیب که فلج شدن بدن از عضلات عقبی بدن او شروع می‌شود و به تدریج به سمت جلو گسترش می‌یابد. این امر تا جایی ادامه می‌یابد که سگ‌ها نتوانند دهان خود را ببندند و دچار مشکلات شدید در بلعیدن غذا و آب خوردن شوند.  حالات سگ‌ها ممکن است بین بی‌حال و افسردگی متغیر باشد. در چنین فازهایی تشخیص پزشک صرفا با مرگ خود خواسته سرپرست پت یا مسئول مربوطه انجام می‌شود تا ریسک انتقال بیماری هاری به سایرین کاهش یابد.

 

روش های پیشگیری از هاری سگ

قطعا باتوجه به خطرناک بودن بیماری هاری در سگ‌ها، شما هم به فکر پیشگیری افتاده‌اید. قطعا درگیر شدن در این بیماری اولویت اول ما است و پیشگیری از آن، آگاهانه‌ترین اقدامی است که می‌توانید انجام دهید. برای پیشگیری از هاری در سگ‌ها، می‌توانید از واکسیناسیون منظم، کنترل تماس با حیوانات وحشی و مشکوک به هاری، و رعایت نکات بهداشتی کمک بگیرید. یادتان باشد که سگ‌های خانگی باید همیشه تحت نظارت باشند و از تماس با حیوانات وحشی یا ناشناخته دور نگه داشته شوند. در صورت مشاهده هر گونه تغییرات رفتاری غیر معمول در سگ‌ها، باید فوراً به دامپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سگ مورد بررسی قرار گیرد. گاهی نیز آموزش عمومی درباره هاری و اهمیت واکسیناسیون در جلوگیری از این بیماری، به شدت می‌تواند کاربردی و پیشگیرانه باشد. صاحبان حیوانات خانگی باید آگاه باشند که هاری یک بیماری کشنده و  غیر قابل درمان است، به همین دلیل مراقبت بیشتر و پیشگیری اولویت بالایی دارد.

1. واکسیناسیون منظم برای پیشگیری از هاری سگ و انسان: برای این‌که بتوانید ریسک بیماری در انسان و سگ را کاهش دهید، قطعا  مهم‌ترین و مؤثرترین روش پیشگیری از هاری، واکسیناسیون منظم است. واکسن هاری باید بر اساس توصیه‌های دامپزشک و برنامه واکسیناسیون محلی به طور منظم انجام شود و یادآور آن با توجه به تمام این پارامترها تزریق گردد.

2. کنترل جمعیت حیوانات:  کاهش تعداد حیوانات بدون ‌صاحب از طریق برنامه‌های کنترل جمعیت مانند عقیم ‌سازی و واکسیناسیون می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به هاری سگ و انسان کمک کند.

3. مراقبت از سگ‌ها: شما باید برای نگهداری صحیح و مراقبت از سگ‌ها برنامه ریزی کنید. از جمله کارهای مهمی که می‌توانید انجام دهید، عدم ایجاد فضای پر ریسک در ارتباط با حیوانات با ریسک آلودگی است. استفاده از قلاده و بند در هنگام پیاده روی و فعالیت‌های خارج از خانه سگ‌ها ، بهترین راه جلوگیری از بروز آلودگی است.

4. آموزش و آگاهی‌رسانی: همیشه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی می‌تواند بخش مهم ماجرا باشد. شما می‌توانید با افزایش آگاهی عمومی درباره خطرات و علائم هاری در سگ‌ها و اهمیت واکسیناسیون و مراقبت از حیوانات خانگی، ریسک بروز این مشکل را کاهش داده و افراد را نسبت به مراقبت از سگ و اطرافیان‌شان آگاه کنید. آگاهی بخشی به کودکان در خصوص نوازش حیوانات، وجود تگ واکسیناسیون یا خطر خراش و گاز گرفتن توسط سگ‌ها می‌تواند به شدت مفید باشد.

5. کنترل جمعیت و مراقبت بهداشتی: شما می‌توانید با ویزیت منظم سگ عزیزتان توسط دامپزشک و انجام آزمایش‌های لازم برای تشخیص زودهنگام بیماری، پیشگیری را به حداکثر خودش برسانید. همچنین مراجعه به دامپزشک در صورت بروز علائم مشکوک نیز، موضوع مهمی است که باید در خصوص آن اطلاعات کسب کنید.

 

واکسن هاری چیست و چگونه عمل می‌کند؟

یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از بروز مشکلات مرتبط با بیماری هاری، انجام وکسیناسیون است. واکسن هاری برای سگ‌ها یکی از بهترین روش‌هایی است که ایمنی بدن را افزایش می‌دهد و ریسک بیماری را به کم‌ترین میزان خود می‌رساند. واکسن هاری دارای ویروس غیرفعال شده یا کشته ‌شده است که سیستم ایمنی بدن را تحریک به ساخت پادتن مخصوص می‌کند.  این واکسن به سیستم ایمنی بدن سگ کمک می‌کند تا بدون تجربه بیماری واقعی، آنتی‌بادی‌های لازم برای مبارزه با ویروس هاری را تولید کند. هنگامی که سگ واکسینه می‌شود، سیستم ایمنی او با ویروس غیر فعال شده آشنا شده و در صورت قرار گرفتن در معرض ویروس فعال، می‌تواند پاسخی سریع و به موقع ارائه کند. این واکسن معمولاً به صورت تزریقی و در زیر پوست یا عضله سگ انجام می‌شود. بسته به نوع واکسن و دستورالعمل‌های تولید کننده، واکسن ممکن است به صورت سالانه یا هر سه سال یک ‌بار تزریق شود. دوره یادآور واکسن هاری برای انسان و حیوانات به میزان مشخصی اهمیت دارد.

 

 زمان‌بندی و دوزهای واکسن هاری برای سگ‌ها

هرچند تزریق واکسن هاری موضوع بسیار مهمی است، اما لازم است بدانید که زمان‌بندی درست تزریق واکسن هاری برای سگ‌ها اهمیت بسیار بالایی دارد. با تزریق دوز واکسن می‌تواند ایمنی بدن را در بالاترین میزان خود نگهدارد. با تزریق دوز یادآور، سگ‌ها به طور کامل محافظت می‌شوند و ایمنی بالایی را تجربه خواهند کرد. معمولاً اولین دوز واکسن هاری در سن 12 هفتگی به سگ تزریق می‌شود. در‌واقع این واکسن به عنوان گزینه‌های ضروری واکسیناسیون در سگ‌ها شناخته می‌شود. پس از اولین تزریق، دوز دوم واکسن در سن 16 هفتگی یا چهار هفته پس از دوز اول تزریق می‌شود. برخی از کشورها ممکن است نیاز به یک دوز اضافی در سن یک سالگی داشته باشند. با اتمام این مرحله اولیه،  واکسن هاری باید به صورت منظم هر سال تحت عنوان دوز یادآور تزریق شود. در بیشتر موارد، واکسیناسیون سالانه یا هر سه سال یک ‌بار توصیه می‌شود که این موضوع وابسته به نوع و برند واکسن و نظر دامپزشک است.

 

 عواقب عدم واکسیناسیون سگ‌ها

عدم واکسیناسیون سگ‌ها می‌تواند عواقب جدی و خطرناکی به همراه داشته باشد. سگ‌هایی که واکسینه نشده‌اند، در معرض خطر بالای ابتلا به هاری قرار دارند و می‌توانند به راحتی موجب ابتلای انسان به هاری شوند. سگ‌های آپارتمانی و باغی، به خصوص اگر با حیوانات وحشی یا بومی در ارتباط باشند، ریسک آلودگی و بیماری را افزایش می‌دهند و باید برای واکسیناسیون آن‌ها اقدام کرد. بهتر است بدانید، علاوه بر خطر انتقال بیماری، عدم واکسیناسیون سگ‌ها ممکن است موجب بروز مشکلات قانونی شود. چرا که در بسیاری از کشورها و مناطق، واکسیناسیون هاری برای سگ‌ها اجباری است و عدم رعایت این قوانین می‌تواند منجر به جریمه‌های مالی یا حتی توقیف حیوان شود.

 

 علائم هشدار دهنده هاری سگ

هاری در سگ‌ها می‌تواند علائم مختلفی داشته باشد. آگاهی از این علائم هشدار به شما کمک می‌کند تا بتوانید هوشمندانه اقدام کنید. علائم هشدار دهنده هاری در دو مرحله اصلی نمایان می‌شود. ابتدایی‌ترین وضعیتی که نشان دهنده بیماری هاری است، مربوط به مرحله خشم و تغییر رفتار سگ است. در مرحله خشم هاری، سگ‌ها ممکن است تغییرات رفتاری شدیدی از خود بروز دهند. واکنش به آب، واکنش‌های محیطی و تحریک پذیری بالا نسبت به هر چیزی می‌تواند نشان دهنده یک علامت خاص از بیماری باشد! گاهی در مراحل پیشرفته، واکنش به آب یا فلج شدن اندام‌ها زنگ خطر این بیماری است. در مرحله فلجی، سگ‌ها ممکن است ضعف عضلانی در قسمت‌های مختلف بدن خود شوند. این مرحله معمولاً با ترشح بیش از حد بزاق دهان، مشکل در بلع و نهایتاً فلج کامل همراه است. سگ‌ها به دلیل ناتوانی در بلع آب و غذا، دچار دهیدراتاسیون و سوء تغذیه شوند که مقدمات مرگ را فراهم می‌کند.

 

 اقدامات پس از گاز گرفتگی توسط سگ مشکوک به هاری

در صورت گاز گرفتگی توسط سگی که مشکوک به هاری است، باید فورت اقدامات اورژانسی را دنبال کنید. در اولین گام باید محل گاز گرفتگی را با آب و صابون به مدت حداقل 15 دقیقه شستشو دهید. پس از آن به نزدیک‌ترین  مرکز درمانی مراجعه کنید تا واکسن پست‌ اکسپوژر و ایمونوگلوبولین هاری دریافت کنید. این درمان‌ها باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از ریسک آلودگی تزریق شوند. همچنین در نظر داشته باشید، برای کنترل شرایط باید سگی که گاز گرفته است را تحت نظارت و قرنطینه قرار دهید تا احتمال و واقعیت بیمار بودن او مشخص شود. اگر هاری سگ تایید شود، باید حتما روند زنده گیری و پیگیری دقیق آن توسط متخصصین صورت گیرد تا ریسک انتقال به سایرین کاهش یابد.

 

آیا هاری سگ به انسان منتقل میشود؟

یکی از نگرانی‌های جدی انسان در طبیعت و مواجهه با حیوانات، بیماری است. در پاسخ به این سوال باید گفت بله! بیماری هاری می‌تواند از سگ به انسان منتقل شود. این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک خطرناک بین انسان و حیوانات شناخته شده است. متاسفانه هاری با خراش، گزش، گاز گرفتن و حتی لیس زدن پوست می‌تواند به انسان منقل شود و سیستم عصبی را دچار اختلال کند. به همین دلیل پیشگیری و واکسیناسیون منظم بهترین روش برای مراقبت از خود در مقابل این بیماری است.

 

 روش‌های انتقال هاری به انسان

آگاهی از روش‌های انتقال هاری از سگ به انسان، یک از بهترین راه‌هایی است که می‌تواند مانع از بروز این مشکل شود. شما می‌توانید به راحتی از طریق شناسایی و ممانعت از بروز این راه‌ها، مراقبت بهتری را ترتیب دهید.  شایع‌ترین روش انتقال هاری به انسان از طریق گزش سگ‌های آلوده است. بزاق حاوی ویروس در این حیوانات به سرعت وارد جریان خون می‌شود و به اعصاب محیطی حمله می‌کند. پس عدم ایجاد کردن شرایط برای بروز این مشکل می‌تواند به خوبی از شما مراقبت کند. روش رایج بعدی برای انتقال ویروس هاری می‌تواند از طریق خراش‌ پنجه‌های آلوده سگ ایجاد گردد! در این شرایط ریسک انتقال با لیس زدن زخم باز هم وجود دارد. تماس بزاق حیوان آلوده با غشاهای مخاطی مانند چشم‌ها، بینی، یا دهان نیز، انتقال هاری به انسان را رقم می‌زند.

 

 پیشگیری از انتقال هاری به انسان

برای پیشگیری از انتقال هاری به انسان، باید آگاهانه رفتار کنید. واکسیناسیون منظم سگ‌ها و سایر حیوانات خانگی می‌تواند خطر انتقال هاری به انسان را کاهش دهد. از سوی دیگر نظارت دقیق بر رفتار سگ‌ها و عدم ایجاد فضای برای ارتباط با سگ‌های مشکوک، ریسک انتقال را کم می‌کند.در صورت گزش یا خراش توسط سگ مشکوک به هاری، باید فوراً زخم‌ها را با آب و صابون شسته و به دامپزشک مراجعه کنید. افزایش آگاهی مردم درباره خطرات هاری و نحوه برخورد با حیوانات مشکوک نیز می‌تواند از انتقال این بیماری به انسان جلوگیری کند.

 

 

لیست مطالب
  1. همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها
  2. همه چیز در مورد ویروس پاروا در سگ ها
  3. معرفی بهترین برند های غذا خشک خارجی برای سگ
  4. معرفی نژاد های سگ پاکوتاه
  5. گربه ها چقدر عمر میکنند؟
  6. کور رنگی سگ ها ، آیا سگ ها رنگ را تشخیص میدهند؟
  7. طرز تهیه تشویقی خانگی برای سگ ها
  8. سگ ها چقدر عمر میکنند؟
  9. بهترین سایت های مشاوره آنلاین با دامپزشک
  10. تاثیر اندازه‌ی پوزه بر طول عمر سگ‌ها!
  11. 14 نژاد مناسب برای افرادی که اولین تجربه نگهداری از سگ را می‌گذرانند
  12. آیا سگ من مرا دوست دارد؟
  13. خطرناک ترین نژاد های سگ در جهان
  14. بزرگ ترین نژاد های سگ در جهان
  15. 10 ایده جذاب برای جشن تولد سگ محبوبتان
  16. چرا ما اینقدر سگ‌ها را دوست داریم؟ علم پاسخ می‌دهد!
  17. روش دادن قرص به سگ ها
  18. سرطان در سگ ها | علائم سرطان سگ و پیشگیری
  19. تفاوت شیر گاو با شیر سگ در چیه؟ مقایسه شیر سگ و گاو
  20. نحوه تغییر غذای سگ و توله سگ؛ هر آنچه باید بدانید
  21. علت استفراغ سگ و درمان آن
  22. علت ریزش مو در سگ ها و درمان آن
  23. راهنمای شیر دادن به توله سگ
  24. وفادارترین نژادهای سگ‌ کدام‌ اند؟
  25. خوردن نان برای سگ مفیده یا مضر؟
  26. قرص ضد انگل برای سگ‌ها + معرفی بهترین درمان انگل سگ
  27. سگ از چی می‌ترسه؟
  28. قارچ برای سگ خوبه یا بد؟
  29. شرایط بردن سگ به خارج از کشور
  30. همه‌چیز درباره گریه کردن در سگ ها
  31. آرام‌کردن سگ با دارو: داروهای آرامبخش سگ
  32. هر چند وقت یکبار باید سگ ها را شست؟
  33. جرب سگ | نحوه تشخیص، علائم و علل آن چیست؟
  34. نقش پرورش دهندگان سگ در جامعه چیست؟
  35. نگهداری سگ برای چه افرادی مناسب نیست؟
  36. معرفی نژاد‌ های سگ ایرانی
  37. علائم و درمان بیماری کنل کاف یا سرفه سگ
  38. قوانین نگهداری از سگ در کشور‌ های خارجی
  39. راه های تخلیه انرژی سگ
  40. واردات انواع نژادهای سگ به ایران
  41. بهترین سگ آپارتمانی [ویدیو و عکس 10 نژاد سگ آپارتمانی]
  42. معرفی بهترین سگ های گارد و نگهبان + عکس نژاد ها
  43. سگ تی کاپ چیست؟ معرفی نژادهای تیکاپ
  44. عکس و ویدیو 7 نژاد سگ جیبی (قیمت و خرید سگ جیبی)
  45. موسیقی و آهنگ های مخصوص سگها + دلایل استفاده و مزایا
  46. آموزش جعبه سگ
  47. آموزش جلوگیری از پارس کردن سگ
  48. آموزش رفع جویدن سگ
  49. آموزش محل دستشویی به سگ
  50. به سگ خود نشان دهید که او رئیس نیست
  51. جلوگیری از تعقیب کردن ماشین ها توسط سگ
  52. جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ
  53. سرگرمی کردن سگ
  54. تحرک در سگها
  55. حواس پنجگانه سگ ها
  56. رنگهای پوشش سگ
  57. بررسی نقاط مختلف بدن سگ
  58. دیسپلازی لگن در سگ
  59. ویروس دیستمپر در سگها
  60. بيماری التهاب گوش خارجی سگ و گربه
  61. فتق در سگها و گربه ها
  62. این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید
  63. تغییر غذای توله سگ
  64. روش پخت چند نوع غذا برای سگها
  65. تغذیه در سگ و گربه
  66. جفتگیری در سگ ها چگونه است؟
  67. دوران بارداری و زایمان در سگ ها
  68. دوره فحل یا پریودی در سگ های ماده چگونه است؟
  69. مزایا و معایب عقیم کردن سگ نر
  70. معایب و مزایای عقیم کردن سگ ماده
  71. خارش در سگها به چه علت است و چگونه رفع میشود؟
  72. شکاف سق دهان در سگها
  73. عقیم کردن حیوانات چه مزیت ها و معایبی دارد؟
  74. مقابله با کرم ها در سگ
  75. کک و کنه در سگ ها و نحوه مقابله با آن
  76. مقابله با فصل گرما برای سگ ها
  77. واکسیناسیون سگ ها چگونه است؟
  78. نقش حیوانات خانگی در درمان افسردگی
  79. روش های تعیین هویت حیوانات خانگی
  80. تلاقی نژاد یا Cross breed در سگ ها
  81. تفاوت میان نژاد سگ لابرادور انگلیسی و آمریکایی
  82. نژادهای کم پارس در سگها (نژاد های کم سرو صدا سگ)
  83. میکروچیپ روش شناسایی هویت حیوانات
  84. مسافرت رفتن با سگ ها
  85. مدفوع خواری در سگ ها (دلایل مدفوع خواری و راه حل مشکل)
  86. سگ در زبان های مختلف چگونه تلفظ میشود؟
  87. کودکان در معرض گاز گرفتن سگها
  88. کشتار سگهای ولگرد در ایران
  89. شرایط نگهداری حیوانات خانگی
  90. سگهای پلیس
  91. سگ گردانی در تهران
  92. زشت ترین سگ دنیا
  93. ریزش مو در سگ ها
  94. دستورالعمل كنترل جمعيت سگهاي ولگرد
  95. حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام و غرب
  96. جنگ در سگها
  97. پیوند سگ و روباه
  98. آیا سگ نجس است؟ بررسی علمی و دینی نجاست سگ
  99. معرفی Iran Kennel Club ایران کنل کلاب
  100. قوانین جهانی در زمینه حقوق حیوانات
  101. آیا نگهداشتن حیوان خانگی خطرناک است یا باعث امنیت میشود؟
  102. اسهال در سگ های بالغ و توله سگ ها
  103. جراحی تار های صوتی سگ و مقابله با پارس کردن آن ها
  104. شجره نامه سگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
  105. آشنایی با گروه بندی نژاد های سگ
  106. تفاوت ژرمن شپرد نمایشی و کاری
  107. آموزش نحوه گرفتن ناخن سگ ها
  108. بهداشت گوش در سگ ها (آموزش تمیز کردن گوش سگ)
  109. آراستن نژادهای سگ مو بلند
  110. آموزش نحوه صحیح حمام کردن سگ ها
  111. آموزش های اولیه آراستن سگ ها
  112. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت دوم)
  113. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت اول)
  114. آموزش نحوه اجتماعی کردن سگ و توله سگ
  115. بناکردن و نگهداری از حد و مرز سگ
  116. چرا سگها خودشان را تکان می دهند؟
  117. عواقب و خطرات تنها گذاشتن سگ به صورت طولانی و مداوم در خانه
  118. همه چیز در مورد پیاده روی با سگ ها
  119. نحوه کنترل کردن و مسلط شدن روی سگ (آلفا شدن)
  120. معنای حرکات و زبان بدن سگ ها
  121. چرا نباید با سگ ها مثل انسان ها رفتار کنیم؟ (روانشناسی سگ)
  122. رابطه بد سگ نسبت به کودکان به چه شکل بوجود می آید؟
  123. قبل از اینکه سگتان را قلاده کنید
  124. داستان حمله و درگیری سگ ها (داستان واقعی)
  125. یک سگ یا دو سگ داشته باشم؟
  126. حس تملک وسایل منزل توسط سگ ها و نحوه جلوگیری از آن
  127. پت راید؛ اولین سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی در ایران
  128. هیدروتراپی جدیدترین تکنولوژی درمانی پوست و مو سگ

مطالب ویژه

گفتگو آنلاین