7 علت بی اشتهایی در سگها
7 علت بی اشتهایی در سگ چیست؟
حفظ سلامت سگها و رسیدگی به آنها یکی از وظایف مهمی است که به عنوان سرپرست پت برعهده داریم. بی اشتهایی در سگ موجب میشود تا میلی به خوردن غذا در سگها وجود نداشته باشد. در این شرایط معمولا سگ تمایلی به خوردن وعدههای غذایی ندارد و میزان غذای مشخص روزانه سگ، در ظرف غذا باقی میماند. شما با مشاهده چنین علائمی باید به فکر بررسی دقیقتر باشید. در چنین شرایطی دفع سگ بررسی میشود تا وضعیت جسمانی و دستگاه گوارش مورد ارزیابی قرار گیرد. بی اشتهایی در سگ دلایل مختلفی دارد که باید از آن ها آگاه باشید. دانستن این جزییات کمک زیادی میکند تا بتوانید در مواقع حساس جان سگ را نجات داده و دوره نقاهت و درمان را کوتاهتر کنید.
در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق بی اشتهایی در سگ اشاره کنیم و دلایل بروز آن را بررسی کنیم.
اگر شما هم نگران سلامت پت عزیزتان هستید و نیاز به اطلاعاتی به روز در این زمینه دارید، تا پایان همراه ما باشید.
علائم بی اشتهایی در سگ
قبل ازهرچیزی بهتر است در خصوص علائم بی اشتهایی اطلاعات کسب کنید. علائم بیاشتهایی در سگها به چند دسته مختلف تقسیم میشود. از آنجا که بی اشتهایی یک علامت هشدار دهنده از بروز بیماریهای ساده تا جدی است، باید به این نکته توجه ویژهای داشته باشید. معمولا کاهش اشتها یا توقف کامل مصرف غذا در سگها نشان دهنده یک واکنش غیرطبیعی است. در چنین شرایطی سگ کمتر از حد معمول غذا میخورد یا بهطور کامل از خوردن امتناع میکند. این علامت برای سگهای خوش خوراک که همیشه میل به خوردن غذا دارند، یک علامت هشدار دهنده از وضعیتی خاص است. گاهی این موضوع با تغییر در رفتار هنگام غذا خوردن خودش را نشان می دهد. در چنین شرایطی سگ به سمت ظرف غذا میرود اما فقط آن را بو میکند و نمیخورد. در بعضی مواقع ممکن است به میزان کمی از غذا تست کرده و این روند را ادامه ندهد! هرچند لازم است به این نکته توجه کنید که چنین رفتاری میتواند واکنشی اعتراضی به تغییر نوع غذا یا علاقه نداشتن به آن باشد! پس روند بررسی را آگاهانهتر ادامه دهید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، کاهش وزن ناگهانی در سگها است. افزایش وزن یا کاهش آن، هر دو به یک اندازه میتواند هشدار دهنده باشد. در سگهای مسن یا سگهایی که از قبل وزن کم کردهاند، کاهش وزن سریع میتواند خطرناک باشد و مشکلات جدی برای سگ ایجاد کند. علامت دیگر بی اشتهایی در سگها، کاهش سطح فعالیت روزانه است. زمانی که سگ کمتر از قبل بازی کند و یا شیطنت روزانه را انجام ندهد، باید نسبت به بررسی شرایط او ریزبین باشید. بروز علائم گوارشی مثل استفراغ یا اسهال، به شدت اهمیت دارد دارد. این شرایط یک واکنش هشدار دهنده است که میتواند نشان از وجود ویروس گوارشی یا ویروسهای خطرناکتری مثل پاروا و دیستمپر باشد.
گاهی بی اشتهایی موجب میشود تا سگ دچار تغییر رفتار شود! در این شرایط سگ علائمی از گوشه گیری بروز میدهد یا نسبت به صداها پرخاشگر میشود. به همین دلیل لازم است تا نسبت به بررسی وضعیت رفتاری سگ هوشمندانهتر اقدام کنید. یادتان باشد که میزان نوشیدن آب به عنوان یک پارامتر مهم مورد بررسی قرار میگیرد. افزایش مصرف آب یا کاهش آن به صورت ناگهانی میتواند یک تغییر بسیار هشدار دهنده از بیماریهای کلیوی و دیابت در گربه باشد.
7 دلیل بی اشتهایی در سگ ها
قطعا برای شما هم اهمیت زیادی دارد که در خصوص دلایل بی اشهایی در سگ اطلاعات بیشتری کسب کنید. در اینجا اطلاعاتی در این خصوص ارائه میکنیم که ذهنتان را مدیریت میکند تا دلایل بی اشتهایی در سگها را کشف کنید.
1. ابتلا به بیماری
یکی از شایعترین دلایل بیاشتهایی در سگها، ابتلا به بیماریهای مختلف است. برخی از بیماریها ممکن است باعث کاهش اشتها در سگها شوند. بروز عفونتهای ویروسی و باکتریایی به شدت میتواند شرایط جسمی سگ را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر مشکلات گوارشی مانند التهاب معده و روده در سگها، زمینه را برای بروز مشکلات گوارشی و بی اشتهایی فراهم میکند. مشکلات جدی و زمینهای در کبد و کلیه سگها نیز میتواند علائمی از بی اشتهایی ایجاد کند. در بعضی موارد بروز مشکلات جدیتر مثل تومور و سرطانها میتواند سگ را دچار بی اشتهایی کند. به همین دلیل توصیه می کنیم که اگر بیاشتهایی سگ بیش از 24 ساعت ادامه داشت، حتماً برای بررسی دقیق به دامپزشک مراجعه کنید. در این روند باید با انجام سونوگرافی و آزمایش خون یا استفاده از کیت های تشخیصی، ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف را بررسی کنید.
2. ایجاد استرس و اضطراب
سگها روحیه حساسی دارند و دقیقا مثل ما در شرایط پر استرس واکنشهای عصبی متفاوتی انتقال میدهند. اگر شرایط و روتین زندگی سگ دچار تغییر شود، قطعا شاهد اضطراب و استرس زیادی در سگها خواهید بود. موقعیتهای متفاوتی مثل ورود یک حیوان خانگی جدید، به دنیا آمدن بچه یا تغییر لوکیشن خانه به شدت میتواند سگ را دچار اضطراب کند. سگها تاحدی حساس هستند که تغییر روتین بازی یا ساعت تغذیه در آنها میتواند کمی استرس ایجاد کند. به همین دلیل باید حتما برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، محیطی آرام برای سگ فراهم کنید. سعی کنید در طول روز او را نوازش کنید و با بازی کردن یا استفاده از اسباببازیهای تعاملی، استرس او را کاهش دهید. ایجاد سرگرمی و یک روتین مناسب همیشگی کمک زیادی میکند تا وضعیت جسمی و روحی سگ را بهبود بخشید.
3. تغییر رژیم غذایی سگ
شاید جالب باشد که بدانید گاهی تغییر نوع غذا یا برند غذای سگ باعث بیاشتهایی میشود. سگها به یک سبک تغذیه خاص عادت میکنند و زمانی که غذای جدیدی برای آنها ارائه میشود، واکنشهای گوارشی خاصی بروز میدهند و نسبت به غذا بی میل عمل میکنند. به همین دلیل برای هرگونه تغییر در سبک غذا خوردن سگ و نوع غذاها، باید هوشمندانه و صبور اقدام کنید. اگر قصد تغییر غذای سگ را دارید، این کار را بهتدریج انجام دهید. مخلوط کردن غذای جدید با غذای قبلی به سگ کمک میکند تا راحتتر به طعم جدید عادت کند. سعی کنید در این مسیر بالانس تغذیه را مدنظر قرار دهید و از غذاهای خوشمزه و وسوسه انگیز مثل کنسروها یا پوچها استفاده کنید تا سگ میل بیشتری به خوردن غذای جدید پیدا کند.
4. بیماریهای دهان و دندان
در پی کشف علت بی اشتهایی در سگها، به مشکلات دهان و دندان میرسیم. در بعضی مواقع دندان درد یا زخمهای داخل دهان میتوانند باعث بی میلی سگ به خوردن غذا باشد. در واقع درد موجب میشود تا سگ تمایلی به خوردن غذا نشان ندهد. این مشکل در مواقعی که سگ دچار بیماری لثه، التهاب یا پوسیدگی دندان باشد، ایجاد میگردد. بررسی دهان و دندان سگ بهطور منظم، کمک زیادی میکند تا از بروز این بیماریها پیشگیری کنید. یادتان باشد که چکاپ دورهای دامپزشک کمک زیادی برای پیشگیری از این مشکلات و بروز بی اشتهایی میکند.
5. گرما زدگی در سگها
در فصلهای گرم سال، بسیاری از سگها دچار گرما زدگی میشوند. جالب است بدانید که سگها غدد تعریق ندارند و تنها از راه تنفس خودشان را خنک میکنند و دمای بدن را تنظیم خواهند کرد. در این شرایط باید حتما وضعیت خارجی و محیطی آنها نرمال باشد. در دمای بالای هوا، بسیاری از نژادها خصوصا آنهایی که عاشق هوای سرد هستند، دچار گرما زدگی میشوند. بدیهی است که در این شرایط سگ اصلا میلی به خوردن غذا ندارد و بی اشتها میشود. شما باید فورا برای کاهش علائم گرما زدگی سگ را به محیط خنکی منتقل کنید و آب خنک و تازه در دسترس قرار دهید. استفاده از میوههای یخ زده یا تکههای یخ برای بهبود علائم گرمازدگی مناسب هستند. در مواقعی که شدت این مشکل بیشتر باشد، معمولا مداخلات دامپزشک اهمیت زیادی دارد.
6. مسمومیت غذایی
یکی از رایجترین دلایلی که موجب بروز بی اشتهایی در سگها میشود، مسمومیت غذایی است. سگها ممکن است به دلیل خوردن مواد سمی یا غذایی که با سیستم گوارششان سازگار نیست، دچار مسمومیت غذایی شوند. واکنشهای آلرژیک نیز موجب میشود تا سگ درگیر این مشکلات و علائم شود. بروز تهوع یا اسهال از علائم این مشکل محسوب میشود. شما باید برای بررسی وضعیت بی اشتهایی سگ در چنین شرایطی، به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک با بررسی وضعیت سگ و مرور خوراکیهایی که مصرف کرده است، میتواند روند درمان را مشخص کند.
7. افزایش سن سگ
بی اشتهایی یکی از مشکلاتی است که سگهای مسن تجربه میکنند. این مشکل میتواند موجب کاهش دریافت مواد مغذی در سگهای مسن شود و بیماریهای مزمن را تشدید کند. به همین دلیل معمولا برای تغذیه سگها در سنین بالا، از غذاهای خاص استفاده میشود و مصرف مکملها طبق توصیه دامپزشک استفاده میگردد. با این روند میتوانید بی اشتهایی در سگ را بهبود بخشید.
چه زمانی باید برای بی اشتهایی به دامپزشک مراجعه کنید؟
آگاهی اهمیت زیادی در این خصوص دارد و شما باید به طور دقیق وضعیت سگ را مورد بررسی قرار دهید. اگر علائم ذکر شده برای سگ دلبندتان ایجاد شد، لازم است بدانید که زمان مراجعه به دامپزشک دقیقا چه وقتی است! معمولا در شرایطی که بیاشتهایی سگ بیش از 24 ساعت طول بکشد، نیاز دارید تا برای درمان به دامپزشک مراجعه کنید. از سوی دیگر، اگر علائم دیگری مانند استفراغ، اسهال، بیحالی، کاهش وزن یا تغییر رفتار همراه با بیاشتهایی مشاهده شود، باید برای درمان فوری به دامپزشک مراجعه کنید. یادتان باشد که اگر ازدست دادن اشتها در سگها به طور ناگهانی رخ دهد و دلیل خاصی برای آن پیدا نکنید، باید فورا به دامپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سگ را مورد بررسی قرار دهد.