دندان شیری در سگ‌ها

دندان شیری در سگ‌ها

دندان شیری در سگ‌ها | همه چیز درباره دندان شیری سگ

حتما برای شما هم جالب است که بدانید توله سگ‌ها دقیقا مثل کودک انسان، دارای دندان شیری هستند! این موضوع همیشه برای افرادی که تجربه نگهداری از سگ نداشته‌اند، جالب است. سگ‌ها دندان‌های ریز و بسیار تیزی در دهان‌شان دارند که با پروسه رشد به مرور جایگزین می‌شود و دندان‌های دائمی رشد می‌کنند. دندان‌های شیری در سگ‌ها، دقیقا مثل دندان‌های شیری در انسان، نقشی بسیار مهم و کلیدی در رشد و تکامل دهانی دارند. آشنایی با زمان رویش دندان‌ها، افتادن آن‌ها و جایگزینی دندان‌های شیری با دندان‌های دائمی، موضوع مهمی است که سرپرست پت باید از آن آگاه باشد.

به دلیل اهمیت این موضوع یک مقاله کامل و جامع در خصوص جدیدترین اطلاعاتی که باید از دندان شیری سگ بدانید ارائه می‌کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کشف اطلاعات جامع در این زمینه هستید، همراه ما بمانید.

 

دندان شیری چیست؟

قبل از هرچیزی بهتر است بدانید که دندان شیری چیست! در واقع دندان‌‌های شیری، دندان‌های اولیه‌ای هستند که در اوایل زندگی سگ‌ها رشد می‌کنند. این دندان‌ها دقیقا مثل مروارید سفید هستند و تیزی بسیار جالبی دارند. این دندان‌ها کوچک‌تر از دندان‌های اصلی بوده و نسبت به دندان‌های دائمی شکننده‌ هستند. دندان‌های شیری نقش مهمی در خوردن غذا، تمرین جویدن، و رشد صحیح فک دارند. جالب است بدانید که در زمان درآمدن این دندان‌ها، سگ‌ها خارش شدیدی در لثه احساس می‌کنند؛ به همین دلیل در دوران تولگی به شدت علاقه‌مند به گاز گرفتن خواهند بود. آن‌ها تلاش می‌کنند تا خارش و درد لثه را به وسیله گاز گرفتن التیام دهند. معمولا در این دوران باید از دندانی مخصوص برای سگ‌ها استفاده کنید و دندانی ژله‌ای را داخل فریزر قرار دهید تا سرما به مرور درد لثه را کاهش دهد. این پروسه دردناک پس از مدتی جای خودش را به افتادن دندان‌ها و درآمدن دندان‌های دائمی خواهد داد.

 

 زمان رشد دندان‌ شیری در سگ‌ها

پروسه رشد سگ‌ها در هر نژاد اندکی متفاوت است، اما به طور کلی یک بازه مشخص برای رویش دندان‌های شیری در سگ‌ها وجود دارد. تقریبا با ورود به هفته 2 تا 4 می‌توان شاهد رویش دندان‌ها بود. دندان‌های شیری سگ‌ها از حدود 2 هفتگی شروع به رویش می‌کنند و خارش لثه اولین نشانه‌های آن است. تا پیش از این زمان سگ‌ها باید با خوردن شیر مادر تغذیه مطلوبی داشته باشند. اولین دندان‌هایی که ظاهر می‌شوند، دندان‌های پیشین هستند. پس از هفته 5 و 6 تمام 28 دندان شیری که 14 دندان در فک بالایی و 14 دندان در فک پایینی است، به رشد نهایی خودشان می‌رشند. در این دوره دندان‌هایی شامل دندان‌های پیشین، نیش و آسیاب‌های کوچک خودشان را نشان می‌دهند. پروسه رشد دندان‌های شیری سگ تا پایان 8 هفتگی یا همان 2 ماهگی زمان نیاز دارد.

 

 با ساختار دندان‌های شیری در سگ‌ آشنا شوید

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید دندان‌های شیری انواع مختلفی دارند. این تنوع وابسته به محل رویش و ظاهر آن‌ها است. شما می‌توانید متناسب با شرایط این دندان‌ها را رصد کرده و شکل و ظاهر آن‌ها را به طور دقیقی بررسی کنید.

دندان‌های پیشین :همان‌طور که از اسم آن پیدا است، این دندان‌ها در جلوی پوزه سگ قرار دارند و برای گاز زدن و جویدن سبک استفاده می‌شوند. معمولا خوردن برخی غذاها از دست انسان با این قسمت خواهد بود و تلاش برای کات کردن خوراکی‌های ترد با دندان‌های پیشین انجام می‌شود.

دندان‌های نیش: دندان‌های بلند و تیز که برای پاره کردن و دفاع استفاده می‌شوند، دندان نیش گفته می‌شوند. این دندان‌ها شکل مخروطی دارند و لبه آن‌ها بسیار تیز و برنده است. به همین دلیل به راحتی داخل گوش فرو می‌روند.

آسیاب‌های کوچک: این دندان‌ها مثل دندان‌های آسیاب ما انسان‌ها هستند و ساختاری مکعبی دارند که در پشت دهان قرار می‌گیرند. از این دندان‌ها برای خرد کردن غذا استفاده می‌شود.

 

چه زمانی دندان شیری با دندان دائمی جایگزین می‌شود؟

یکی از سوالات پرتکرار که از دامپزشکان پرسیده می‌شود، زمان جایگزینی دندان‌های دائمی با شیری است! اکثر سرپرستان پت علاقه‌مند هستند که بدانند چه زمانی باید منتظر رشد دندان‌های دائمی باشند. معمولا پروسه رویش دندان‌های دائمی متناسب با رشد سگ‌ها از 3 ماهگی به بعد آغاز می‌شود. این فرآیند جایگزینی دندان‌های شیری با دندان‌های دائمی، باید متناسب با تغذیه‌ای کامل و سرشار از کلسیم، پروتئین و مواد مغذی باشد که معمولا همراه با مصرف مکمل‌های مناسب توسط دامپزشک آماده سازی پت انجام می‌شود. معمولا این روند تا 6 ماهگی ادامه دارد و دندان‌های دائمی به طور کامل رشد می‌کنند. تعداد دندان‌های دائمی در سگ‌ها 42 دندان است که دندان‌های آسیباب بزرگ نیز به فک سگ اضافه می شوند تا امکان جویدن متناسب با قدرت فک فراهم شود.

 

علائم هشدار دهنده از مشکلات دهان و دندان سگ

قطعا برای مراقبت از سلامت سگ‌ها، نیاز دارید که اطلاعاتی در خصوص نگهداری از دندان ها و مراقبت آن‌ها بدانید. از این جزییات مهم‌تر، دانستن مشکلات دهان و دندان در سگ‌ها است. ماندگاری دندان‌های شیری بسیار کوتاه است و معمولا در یک پروسه کوتاه مدت جایگزین می‌شوند. اما جالب است بدانید که در بعضی سگ‌ها، دندان‌های شیری به‌طور کامل نمی‌ریزند و در کنار دندان‌های دائمی باقی می‌مانند. این مشکل می‌تواند باعث کجی دندان‌ها یا مشکلات فکی شود و به دلیل ساختار خاص و آسیب‌پذیر دندان‌های شیری، ریسک خرابی دندان‌ها را افزایش دهد. به همین دلیل باید نسبت به این موضوع آگاه باشید و به خوبی شرایط دندان‌ها را رضد کنید. معمولا درد ناشی از درآوردن دندان‌های دائمی در سگ‌ها زیاد است و می‌تواند موجب بروز التهاب در لثه شود. شکنندگی دندان‌های شیری ریسک بروز عفونت را افزایش می‌دهد. به همین دلیل باید به طور دقیق وضعیت دندان ها را در یک روتین مشخص بررسی کنید. بوی بد دهان یک علامت هشدار دهنده است که گاهی ناشی از عفونت لثه یا پوسیدگی دندان خواهد بود. از سوی دیگر، با مشاهده دشواری در جویدن سگ‌ها می‌توان به نبود یک وضعیت مناسب در دندان‌ها اشاره کرد. بنابراین لازم است تا حسابی وضعیت رشد دندان‌ها را بررسی کنید و برای حفظ سلامت دهان و دندان سگ‌ها از مسواک و دهانشویه مناسب استفاده کنید.

 

 

اقدامات لازم در دوران رشد دندان‌های سگ

قطعا برای شما هم به عنوان یک سرپرست مسئول، مشاهده درد و رنج سگ بسیار دشوار است. به همین دلیل لازم است تا هوشمندانه‌تر عمل کنید و اقدامات مفیدی را در این مسیر بیاموزید. دانستن این جزییات کمک زیادی می‌کند تا بتوانید آگاهانه‌تر دست به کار شوید و روند رشد دندان‌های سگ را تسهیل کنید. خرید اسباب‌بازی‌های جویدنی یکی از بهترین اقداماتی است که به شما کمک می‌کند تا بتوانید این پروسه را برای سگ آسان کنید. استفاده از اسباب‌بازی‌های نرم و ایمن می‌تواند به کاهش درد لثه و تسهیل فرآیند رویش دندان کمک کند. برخی از این اسباب بازی‌ها با دارا بودن محفظه مایع امکان قرار دادن در فریزر را فراهم می‌کنند. به این ترتیب می‌توانید با خیال آسوده یک مسکن مجاز برای سگ فراهم کنید. تهیه غذای نرم کمک زیادی می‌کند تا در دوران رویش یا جایگزینی دندان‌های شیری با دندان دائمی، سگ کمتر دچار مشکل شود. استفاده از غذاهای نرم یا مرطوب برای کاهش فشار روی دندان‌ها بهترین گزینه هستند. شما می‌توانید با ماساژ لثه‌ها، فرآیند رشد دندان را تسهیل کنید و التهاب لثه را کاهش دهید.

 

چگونه از دندان های شیری مراقبت کنید؟

شما به عنوان سرپرست پت مسئولیت‌های خاصی برعهده دارید که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان در سگ‌ها است. به همین دلیل لازم است تا نسبت به این موضوع هوشیار باشید. مسواک زدن یکی از اقدامات روتین و دائمی است که می‌تواند به سگ‌ها کمک کند تا کمتر درگیر مشکلات دندانی باشند. حتی در دوره دندان‌های شیری، باید از مسواک‌های مخصوص سگ و خمیردندان‌های ایمن برای آن‌ها استفاده کنید تا سلامت دندان‌ها حفظ شود. معاینه‌های دوره‌ای توسط دامپزشک در این دوران ضروری است! چرا که هرگونه مشکل در دندان و لثه‌ها می‌تواند آغاز یک مشکل بزرگتر باشد. پیشگیری از عفونت با تمیز نگه داشتن دهان سگ و جلوگیری از جویدن اجسام سخت می‌تواند از عفونت دندان‌های شیری جلوگیری کند. یادتان باشد که این شما هستید که باید وضعیت سلامت سگ را رصد کرده و شرایط مطلوبی برای حفظ آن فراهم کنید.

 

 

چه زمانی نیاز به کشیدن دندان شیری است؟

لازم است به این موضوع توجه داشته باشید که در شرایطی خاص، دامپزشک توصیه می‌کند تا دندان شیری کشیده شود! معمولا اگر دندان‌های شیری تا زمان مقرر نریزند یا باعث تداخل در رشد دندان‌های دائمی شوند، دامپزشک اقدام به کشیدن دندان می‌کند. این پروسه برای کاهش استرس سگ و عدم ایجاد ترس و تروما، به همراه بی‌هوشی انجام می‌شود و معمولا هیچ مشکل خاصی برای پت ایجاد نمی‌کند. اما یادتان باشد که برای این کار باید به مرکز درمانی مجهزی مراجعه کنید و پیش از بی‌هوشی یک چکاپ کامل از سلامت کلی بدن و قلب سگ انجام شود.

 

چه زمانی باید برای دندان شیری به دامپزشک مراجعه کرد؟

همان‌طور که می‌دانید، دندان‌های شیری به عنوان پایه و اساس دندان‌های دائمی در دهان سگ، نقش مهمی ایفا می‌کنند. به همین دلیل لازم است تا در نگهداری و مراقبت از آن‌ها اقدامات مناسبی انجام دهید. هوشیاری و آگاهی شما به عنوان سرپرست پت اهمیت زیادی دارد. مثلا زمانی که دندان‌ها با وجود افزایش سگ سگ تا 6 ماهگی جایگزین نشوند، باید برای بررسی دقیق به دامپزشک مراجعه کنید. برای مثال اگر شاهد خونریزی از لثه‌ها بودید یا شاهد التهاب شدید در لثه بودید، باید برای اقدامات لازم به دامپزشکی مراجعه کنید. معمولا سگ‌ها در مواقع احساس درد، صداهایی تولید می‌کنند که به شما هشدار می‌دهد! از سوی دیگر، در زمان بروز مشکلات دهان و دندان، سگ‌ها بی میل عمل می‌کنند و اشتهایی به غذا ندارند! این علائم همگی می‌تواند به شما نشان دهد که مشکلی وجود دارد و بهترین کار مراجعه به یک مرکز درمانی معتبر است.

 

لیست مطالب
  1. چند بار در روز به گربه ها غذا بدهیم؟
  2. دندان شیری در سگ‌ها
  3. 7 علت بی اشتهایی در سگ‌ها
  4. همه چیز درباره واکسن هاری در سگ‌ها
  5. همه چیز در مورد ویروس پاروا در سگ ها
  6. معرفی بهترین برند های غذا خشک خارجی برای سگ
  7. معرفی نژاد های سگ پاکوتاه
  8. گربه ها چقدر عمر میکنند؟
  9. کور رنگی سگ ها ، آیا سگ ها رنگ را تشخیص میدهند؟
  10. طرز تهیه تشویقی خانگی برای سگ ها
  11. سگ ها چقدر عمر میکنند؟
  12. بهترین سایت های مشاوره آنلاین با دامپزشک
  13. تاثیر اندازه‌ی پوزه بر طول عمر سگ‌ها!
  14. 14 نژاد مناسب برای افرادی که اولین تجربه نگهداری از سگ را می‌گذرانند
  15. آیا سگ من مرا دوست دارد؟
  16. خطرناک ترین نژاد های سگ در جهان
  17. بزرگ ترین نژاد های سگ در جهان
  18. 10 ایده جذاب برای جشن تولد سگ محبوبتان
  19. چرا ما اینقدر سگ‌ها را دوست داریم؟ علم پاسخ می‌دهد!
  20. روش دادن قرص به سگ ها
  21. سرطان در سگ ها | علائم سرطان سگ و پیشگیری
  22. تفاوت شیر گاو با شیر سگ در چیه؟ مقایسه شیر سگ و گاو
  23. نحوه تغییر غذای سگ و توله سگ؛ هر آنچه باید بدانید
  24. علت استفراغ سگ و درمان آن
  25. علت ریزش مو در سگ ها و درمان آن
  26. راهنمای شیر دادن به توله سگ
  27. وفادارترین نژادهای سگ‌ کدام‌ اند؟
  28. خوردن نان برای سگ مفیده یا مضر؟
  29. قرص ضد انگل برای سگ‌ها + معرفی بهترین درمان انگل سگ
  30. سگ از چی می‌ترسه؟
  31. قارچ برای سگ خوبه یا بد؟
  32. شرایط بردن سگ به خارج از کشور
  33. همه‌چیز درباره گریه کردن در سگ ها
  34. آرام‌کردن سگ با دارو: داروهای آرامبخش سگ
  35. هر چند وقت یکبار باید سگ ها را شست؟
  36. جرب سگ | نحوه تشخیص، علائم و علل آن چیست؟
  37. نقش پرورش دهندگان سگ در جامعه چیست؟
  38. نگهداری سگ برای چه افرادی مناسب نیست؟
  39. معرفی نژاد‌ های سگ ایرانی
  40. علائم و درمان بیماری کنل کاف یا سرفه سگ
  41. قوانین نگهداری از سگ در کشور‌ های خارجی
  42. راه های تخلیه انرژی سگ
  43. واردات انواع نژادهای سگ به ایران
  44. بهترین سگ آپارتمانی [ویدیو و عکس 10 نژاد سگ آپارتمانی]
  45. معرفی بهترین سگ های گارد و نگهبان + عکس نژاد ها
  46. سگ تی کاپ چیست؟ معرفی نژادهای تیکاپ
  47. عکس و ویدیو 7 نژاد سگ جیبی (قیمت و خرید سگ جیبی)
  48. موسیقی و آهنگ های مخصوص سگها + دلایل استفاده و مزایا
  49. آموزش جعبه سگ
  50. آموزش جلوگیری از پارس کردن سگ
  51. آموزش رفع جویدن سگ
  52. آموزش محل دستشویی به سگ
  53. به سگ خود نشان دهید که او رئیس نیست
  54. جلوگیری از تعقیب کردن ماشین ها توسط سگ
  55. جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ
  56. سرگرمی کردن سگ
  57. تحرک در سگها
  58. حواس پنجگانه سگ ها
  59. رنگهای پوشش سگ
  60. بررسی نقاط مختلف بدن سگ
  61. دیسپلازی لگن در سگ
  62. ویروس دیستمپر در سگها
  63. بيماری التهاب گوش خارجی سگ و گربه
  64. فتق در سگها و گربه ها
  65. این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید
  66. تغییر غذای توله سگ
  67. روش پخت چند نوع غذا برای سگها
  68. تغذیه در سگ و گربه
  69. جفتگیری در سگ ها چگونه است؟
  70. دوران بارداری و زایمان در سگ ها
  71. دوره فحل یا پریودی در سگ های ماده چگونه است؟
  72. مزایا و معایب عقیم کردن سگ نر
  73. معایب و مزایای عقیم کردن سگ ماده
  74. خارش در سگها به چه علت است و چگونه رفع میشود؟
  75. شکاف سق دهان در سگها
  76. عقیم کردن حیوانات چه مزیت ها و معایبی دارد؟
  77. مقابله با کرم ها در سگ
  78. کک و کنه در سگ ها و نحوه مقابله با آن
  79. مقابله با فصل گرما برای سگ ها
  80. واکسیناسیون سگ ها چگونه است؟
  81. نقش حیوانات خانگی در درمان افسردگی
  82. روش های تعیین هویت حیوانات خانگی
  83. تلاقی نژاد یا Cross breed در سگ ها
  84. تفاوت میان نژاد سگ لابرادور انگلیسی و آمریکایی
  85. نژادهای کم پارس در سگها (نژاد های کم سرو صدا سگ)
  86. میکروچیپ روش شناسایی هویت حیوانات
  87. مسافرت رفتن با سگ ها
  88. مدفوع خواری در سگ ها (دلایل مدفوع خواری و راه حل مشکل)
  89. سگ در زبان های مختلف چگونه تلفظ میشود؟
  90. کودکان در معرض گاز گرفتن سگها
  91. کشتار سگهای ولگرد در ایران
  92. شرایط نگهداری حیوانات خانگی
  93. سگهای پلیس
  94. سگ گردانی در تهران
  95. زشت ترین سگ دنیا
  96. ریزش مو در سگ ها
  97. دستورالعمل كنترل جمعيت سگهاي ولگرد
  98. حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام و غرب
  99. جنگ در سگها
  100. پیوند سگ و روباه
  101. آیا سگ نجس است؟ بررسی علمی و دینی نجاست سگ
  102. معرفی Iran Kennel Club ایران کنل کلاب
  103. قوانین جهانی در زمینه حقوق حیوانات
  104. آیا نگهداشتن حیوان خانگی خطرناک است یا باعث امنیت میشود؟
  105. اسهال در سگ های بالغ و توله سگ ها
  106. جراحی تار های صوتی سگ و مقابله با پارس کردن آن ها
  107. شجره نامه سگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
  108. آشنایی با گروه بندی نژاد های سگ
  109. تفاوت ژرمن شپرد نمایشی و کاری
  110. آموزش نحوه گرفتن ناخن سگ ها
  111. بهداشت گوش در سگ ها (آموزش تمیز کردن گوش سگ)
  112. آراستن نژادهای سگ مو بلند
  113. آموزش نحوه صحیح حمام کردن سگ ها
  114. آموزش های اولیه آراستن سگ ها
  115. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت دوم)
  116. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت اول)
  117. آموزش نحوه اجتماعی کردن سگ و توله سگ
  118. بناکردن و نگهداری از حد و مرز سگ
  119. چرا سگها خودشان را تکان می دهند؟
  120. عواقب و خطرات تنها گذاشتن سگ به صورت طولانی و مداوم در خانه
  121. همه چیز در مورد پیاده روی با سگ ها
  122. نحوه کنترل کردن و مسلط شدن روی سگ (آلفا شدن)
  123. معنای حرکات و زبان بدن سگ ها
  124. چرا نباید با سگ ها مثل انسان ها رفتار کنیم؟ (روانشناسی سگ)
  125. رابطه بد سگ نسبت به کودکان به چه شکل بوجود می آید؟
  126. قبل از اینکه سگتان را قلاده کنید
  127. داستان حمله و درگیری سگ ها (داستان واقعی)
  128. یک سگ یا دو سگ داشته باشم؟
  129. حس تملک وسایل منزل توسط سگ ها و نحوه جلوگیری از آن
  130. پت راید؛ اولین سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی در ایران
  131. هیدروتراپی جدیدترین تکنولوژی درمانی پوست و مو سگ

مطالب ویژه

گفتگو آنلاین