حمل و نقل حیوانات

حمل و نقل حیوانات

باکسهای حمل مناسب جهت پرواز

باید از جنس پلاسنیک سخت باشد
باید دارای سوراخهایی در عقب و دو طرف باشد
باید از مارک شناخته شده ای باشد
   

باکسهای حمل نامناسب برای پرواز

نباید از قفس های سیمی استفاده شود
نباید از کیفهای حمل تاشو استفاده شود
نباید از کیبفهای دستی مخصوص حیوان استفاده شود (مگر آنکه در کابین هواپیما بغل صاحب خود باشد)
نباید از باکسهایی که دارای درب در بالایشان است استفاده شود
   

اندازه گیری صحیح حیوان جهت تهیه باکس مناسب

اندازه گیری طول سگ
اندازه گیری طول سگ زمانی که روی چهار دست و پا ایستاده است از ابتدای دم تا نوک دماغ گرفته می شود.
A8سانتیمتر به اندازه خود اضافه کنید
این اندازه طول باکس مناسب برای سگ شما می باشد
اندازه گیری ارتفاع سگ
اندازه گیری ارتفاع سگ زمانی که روی چهار دست ایستاده است از زمین تا بالای سر گرفته می شود.
B8سانتیمتر به اندازه خود اضافه کنید
این اندازه ارتفاع باکس مناسب برای سگ شما می باشد.

باکسهای مناسب در مقایسه با باکسهای نامناسب

باکس مناسب سگ باکس مناسب سگ
نمونه باکس مناسب نمونه باکس نامناسب
(A) ارتفاع باکس به اندازه ای بلند است تا سگ بتواند به راحتی در آن بایستد (A) ارتفاع باکس برای ایستادن سگ بسیار کوتاه می باشد
(B) عرض باکس به اندازه می باشد تا سگ بتواند به راحتی در آن بپرخد (B) عرض باکس به اندازه کافی برای چرخیدن سگ پهن نمی باشد
(C) طول باکس به اندازه ای می باشد تا سگ بتواند به راحتی در آن دراز بکشد (C) طول باکس به اندازه کافی بلند نمی باشد تا سگ بتواند در آن دراز بکشد

آموزش جعبه قبل از سفر کمک می کند تا تمامی حیوانات احساس راحتی بیشتری در باکس حمل هنگام سفر داشته باشند

1- باکس را در محل مناسبی در منزل قرار دهید

آموزش جعبه

حتماً باکس را در مکانی قرار دهید تا حیوان بتواند آنرا هرروز ببیند، با این عمل حیوان به شکل و بوی آن عادت می کند.این عمل باعث آشنا شدن با باکس شده و هنگام سفر با آن مشکلی تخواهد داشت.

2- هر روز از جعبه استفاده کنید

آموزش جعبه

هر روز غذای حیوان خود را داخل باکس به او بدهید. اگر حیوان شما در روزهای اول از جعبه ترسید درب و سقف آنرا جدا کنید، شما می توانید آنها را بعداً وقتی حیوانتان به جعبه عادت کرد سر جایش بگذارید.

3- اسباب بازیها و جای خواب حیوان را در جعبه قرار دهید

آموزش جعبه

قرار دادن اسباب بازی و خوراکیهای مورد علاقه حیوان در باکس باعث می شود حیوان با تمایل بیشتری داخل آن رفته و با اسباب بازیهایش بازی کند، همچنین قرادادن پتوی او در باکس باعث می شود تا برای خوابیدن نیز داخل باکس رود.

آموزش جعبه

سقف باکس را گذاشته و اجازه دهید تا حیوان هر روز 5 تا 10 دقیقه در آن بماند. وقتی که حیوان از داخل باکس خارج شد او را تشویق کرده و به او جایزه دهید. شما ممکن از حیرت زده شوید وقتی ببینید حیوان با میل خودش وارد باکس می شود.

چه چیزهایی بر روی بدنه باکس حمل نصب می شود؟

What goes on the exterior of the crate
1- قرار دادن کپی مدارک بهداشتی حیوان داخل کیسه پلاستیکی بر روی سقف باکس

2- قراردادن برچسب بر روی بالای باکس با مشخصات زیر:
- تاریخ حرکت
- فرودگاه مبدأ
- مسیرهای توقف
- فرودگاه مقصد
- شماره بارنامه
- اطلاعات تماس
- نام حیوان
- نژاد، سن و رنگ حیوان
- آخرین زمان غذا خوردن حیوان
- دستور آب و غدای حیوان
- امضاء و تاریخ

3- نام سگ را نوشته و در بالای درب قفس بچسبانید 4- این اتیکت را در جلوی درب باکس قرارداده و داخل آن نام حیوان، شماره بارنامه، مقصد و اطلاعات تماس را وارد کنید.
5- این برچسب ها را در دو طرف و پشت باکس بچسبانید (حیوانات زنده) 6- لطفاً گوشه های باکس را با بندهای پلاستیکی محکم ببندید.

چه چیزهایی در داخل باکس حمل نصب می شود؟

زیر باکس حمل باید دارای مواد جذب کننده باشد شما می توانید از روزنامه ریش ریش شده ، پدهای دستشویی و یا هر نوع زیرانداز مخصوص باکس استفاده کنید، هنوز توجه داشته باشید که حیوات شما به اندازه 8 تا 10 سانتیمتر با سقف باکس فضای خالی داشته باشد.

داخل باکس حمل

توجه داشته باشید 2 عدد ظرآب حتماً به درب قفس متصل باشد و یکی از ظرفها را یک شب قبل از سفر در فریز گذاشته تا آب داخل آن یخ بزند.

داخل باکس حمل
قیفهایی با بست کمربندی از بیرون باکس به درب وصل کنید تا بتوان ظرفها را به آسانی پر کرد. داخل باکس حمل

شناسنامه بهداشتی و گواهی سلامت

شناسنامه بهداشتی شناسنامه بهداشتی

شناسنامه بهداشتی نشاندهنده آن است که حیوان شما چه واکسنها و ضد انگلهایی را دریافت کرده و تا به حال تحت چه درمانهایی قرار گرفته.

گواهی سلامت را باید تا 10 روز قبل از تاریخ سفر از دامپزشک گرفت تا نشان دهد حیوان شما در سلامتی کامل به سر می برد.

ممکن است شرکت هواپیمایی شما نیازی به واکسن هاری حیوان نداشته باشد ولی بهتر است قبل از سفر واکسیناسیون هاری نیز انجام داده شود.

واکسنهای دیگری نیز هستند که ممکن است شرکتهای هواپیمایی به آنها نیازی نداشته ولی انجام آنها ضرری برای حیوان شما نخواهد داشت.
سگها: DHLPP و Brodatella
گربه ها: FVRCP

میکروچیپ (برگه تشخیص هویت بین المللی)

<a href='http://woofwoof.ir/ArticleDetails.aspx?ArticleId=185'>میکروچیپ</a> <a href='http://woofwoof.ir/ArticleDetails.aspx?ArticleId=185'>میکروچیپ</a>
<a href='http://woofwoof.ir/ArticleDetails.aspx?ArticleId=185'>میکروچیپ</a>

کاشت میکروچیپ باعث می شود تا اگر حیوان شما در هنگام سفر و یا حتی در مواقع دیگر مفقود و یا دزدیده شد بتوان آنرا پیدا و به شما بازگرداند.

در سفرهای داخل ایران نیازی به میکروچیپ گذاری نمی باشد ولی پیشنهاد می شود جهت خاطر اطمینان از مفقود شدن حیوان آنرا میکروچیپ گذاری کنید زیرا میکروچیپ تنها راه شناسایی مالک حیوان می باشد. لازم به ذکر است برای خروج حیوان به خارج از کشور میکروچیپ گذاری و داشتن گذرنامه مخصوص حیوان الزامی می باشد.

شرکت های ارائه میکروچپ در ایرن ایرادیتا و الکترووت می باشند و تزریق آن توسط نمایندگان آنها که دامپزشکان و پت شاپ ها هستند صورت می گیرد.

میکروچپ بسیار ریز بوده (اندازه یک دانه برنج) ، به سرعت تزریق شده و برای حیوان زیاد درد آور نمی باشد.میکروچیپ را بین شانهای حیوان ترزیق می کنند دقیقاً همان محل واکسن.

میکروچیپ ها تاریخ انقضا نداشته و تا پایان عمر حیوان باقی می مانند حداقل 25 سال.

پلاک شناسایی حیوان

پلاک شناسایی

اولین چیزی که هنگام شناسایی یک حیوان گم شده مورد استفاده قرار می گیرد پلاک های شناسایی حیوانات می باشد که بر روی آنها نام حیوان، شماره تماس صاحب حیوان و آدرس حک می شود . پلاکها در دید چشمها می باشند و اولین چیزی هستند که یک فرد آنرا می بیند جنس این پلاک ها استیل بوده و آب و حرارت آنها را خراب نمی کند و اکثراً در گردن حیوانات انداخته می شود. توجه داشته باشد میکروچیپ گذاری حیوان امر مهمی می باشد اما چون میکروچیپ در دید چشمها نیست و حتما باید توسط اسکنرهای مخصوص بازخوانی شود حتماً از پلاکهای شناسایی برای حیوان خود تهیه کنید. مطمئن باشد حیوان گم شده شما با داشتن میکروچیپ و پلاک شناسایی حتماً به شما باز خواهند گشت.

داروهای مسکن در سفر

طبق آخرین گزارشات انجمن دامپزشکان آمریکا استفاده از داروهای مسکن برای حیوان در هنگام حمل و نقل هوایی می تواند کشنده باشد ، مگر در هنگام موقعیت های خاص که توسط دامپزشک تجویز می گردد.

اگر حیوان شما به حمل و نقل در ماشن و هواپیما حساسیت دارد و استفراق می کند با دامپزشک خود صحبت کنید تا از داروهای ضد تهوع مخصوص حیوان برای آن تجویز کند.

<a href='http://woofwoof.ir/ArticleDetails.aspx?ArticleId=185'>میکروچیپ</a>

حیوانات مسن و پیر

1- پیشنهاد می شود حیواناتی که سن آنها بالای 8 سال است قبل از سفر توسط دامپزشک چکاپ کامل (قلب ، کبد و کلیه) شده و معاینات مربوط به پیری روی آنها انجام داده شود این تست ممکن است نیاز به آزمایش خون داشته باشد که جواب آن می تواند تا 14 روز به طول بی انجامد توجه داشته باشید کبد و کلیه نباید هیچ مشکلی داشته باشند.

3- توجه داشته باشید سطح هیدراتاسیون (آب بدن) باید بالا بوده و بدون استفاده از هیچ گونه دارویی در سطح طبیعی باشد این امر به این علت است زیرا حیوان در هنگام سفر نمی تواند آب زیادی مصرف کند.

4- پیشنهاد دیگر آن است که جعبه ای بزرگ تر از اندازه حیوان برایش در نظر گرفته و سوراخهای تهویه نیز در پشت جعبه تعبیه شده باشد، این سوراخها باعث می شود تا اکسیژن بیشتری وارد باکس حمل شود.

نژادهای پوزه کوتاه

نژادهای نام برده در زیر به علت مشکلات تنفسی ارثی هنگام سفر احتیاج به مراقبتهای بیشتری دارند زیرا آنها به گرما حساس بوده و گرما و استرس باعث مشکل در تنفس آنها می شود. توجه داشته باشید برخی از شرکتهای هوایی محدودیت هایی در انتقال سگهای پوزه کوتاه دارند حتماً قبل از ارسال حیوان از آنها پرسیده تا دچار مشکل نشوید.

به شما پیشنهاد می شود تا مراحل زیر را انجام داده تا از گرما زدگی و استرس این نژادها در هنگام سفر کاسته شود.

1- از باکسهای حمل بزرگتر از اندازه حیوان استفاده کنید.

2- از باکسهای حملی استفاده کنید که در چهار طرفش سوارخهای تهویه داشته باشد اگر باکس شما به این شکل نیست 7 سوراخ در بالا پشت باکس و 7 سوراخ در پائین پشت باکس ایجاد کنید.

3- چند روز قبل از سفر حتماً حیوان را به باکس عادت دهید تا در هنگام سفر دچار استرس نشود.

4- هنگام پرواز در باکس فقط آب بگذارید زیرا غذا می تواند دچار خفگی حیوان گردد.

5- یک شب قبل از سفر ظروف آب حیوان را آب کرده و آنها را در فریزر قرار دهید تا یخ بزند به این شکل حیوان در کل زمان سفر آب در اختیار داشته و دچار دهیدراته شدن (کمی آب بدن) نمی شود.

آرایش حیوان

بردن حیوانات خود به آرایشگاه های تخصصی حیوان و کوتاه کردن موهای آنها بخصوص در تابستان و فصل گرما می تواند دمای بدن آنها را هنگام سفر پایین نگه داشته و از گرما زدگی آنها جلوگیری کند.

ناخنهای حیوان خود را به هنگام سفر کوتاه کرده تا هنگام سفر به درب و جاهای دیگر گیر نکنند.

بعد از سفر

بعد از سفر برای چند روز باید توجه داشته باشید تا حیوان شما مشکلی نداشته و در سلامت کامل به سر می برد. در زیر نکاتی برای راهنمایی شما نوشته شده است.

1- بعد از آنکه حیوان را از جعبه خارج کردید آب تازه در اختیارش گذاشته تا مطمئن شوید دهیدراته نشده باشد حتی اگر در طول سفر آب در دسترسش بوده باشد زیرا بعضی از سگها حتی اگر آب داشته باشند در قفس هنگام پرواز آب نمی نوشند.

2- بدنبال نشانه های قابل رویت باشید مانند خستگی زیاد حیوان، گود رفتگی چشمها، خشکی دهان. با کشیدن پوست بدن حیوان خود میزان آب بدن آنرا بسنجید اگر سگ یا گربه شما آب کافی در بدنش باشد پوستش به راحتی به پشت کشیده می شود در غیر اینصورت حیوان شما دهیدراته شده است. دهان حیوان خود را باز کرده و با شست دستتان لثه آنرا بفشارید لثه باید تا 2 ثانیه بعد به شکل اولیه بازگردد در غیر اینصورت دوباره نشانه کمی آب بدن می باشد.

3- از دامپزشک وقت گرفته تا توسط آزمایش خون حیوان میزان آب بدن آنرا بسنجد.

4- در اختیار حیوان خود غذا قراردهید بی اشتهایی یکی از نشانه های دهیدراته شدن بدن می باشد.

5- بعد از سفر در اختیار حیوان غذا و آب قرار دهید.

6- حیوان خود را به پیاده روی برده تا عضلات بدنش کشدیده شود و اگر ورم مفصلی هنگام سفر بوجود آمده کاهش یابد.

مطالب ویژه

گفتگو آنلاین