این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید

این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید

این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید

مطمئناً مقاومت در برابر نگاه های مظلومانه و دلبرانه سگ ها بسیار دشوار است. وقتی سگ تان ملتمسانه به شما، غذای تان و تک تک قاشق هایی که در دهان می گذارید نگاه می کند، امکان ندارد غذایی از گلو پایین برود. هر کسی باشد حتماً دلش به رحم می آید. مگر دادن کمی از غذای خود به حیوان مورد علاقه تان چه اشکالی می تواند داشته باشد؟ آیا واقعاً این کار می تواند به سگ تان آسیب برساند و باعث به خطر انداختن سلامت او شود؟
در پاسخ باید گفت که بله! متاسفانه بله. در حقیقت غذاهای بسیاری هستند که می توانند به سگ ها آسیب برسانند. سیستم بدن سگ ها با انسان ها تفاوت زیادی دارد و به همین دلیل رژیم غذایی مناسب برای آن ها با آن چه برای ما ایده آل توصیف می شود، فاصله بسیاری دارد (برای آشنایی با تغذیه مقدماتی و کلی سگ ها این مقاله را مطالعه کنید). به همین دلیل است که مصرف بسیاری از ترکیبات و غذاهای انسان ها برای سگ ها ممنوع است. اگر برای سلامت هم دم تان اهمیت قائل هستید و توان و تحمل دیدن رنج او را ندارید، باید بتوانید در برابر خواسته ها حتی شاید اصرار هایش مقاومت کنید چرا که بعضی از غذاها که حتی ممکن است فکرش را هم نکنید، می توانند به بدن او آسیب های جدی وارد کنند. در ادامه این ترکیبات و غذاها را معرفی می کنیم. اگر تصور می کنید که رعایت این نکات چندان ضرورتی ندارد باید بگوییم که تمام موارد ذکر شده بسیار حیاتی هستند و بی توجهی به آن ها می تواند به قیمت از دست رفتن جان سگ تان تمام شود!


 

آووکادو

 

احتمالاً شما هم مطالب زیادی در مورد خواص و فواید آووکادو شنیده و خوانده اید. ولی مهم نیست. همه آن ها را باید فراموش کنید. نکته مهمی که باید به یاد بسپارید آن است که هر چه قدر هم که آووکادو برای انسان خوب باشد، باز هم سگ به هیچ عنوان نباید آن را مصرف کند. علتش هم آن است که آووکادو حاوی ماده ای به نام پرسین (Persin) است. این ماده اصولاً کاری به کار انسان ها ندارد. البته منظورمان آن دسته از افرادی است که به این ماده حساسیت ندارند. ولی این وضعیت برای سگ ها برعکس است، یعنی بیشتر سگ ها نسبت به این ماده بسیار حساس هستند. در واقع پرسین برای بدن بیشتر سگ ها یک سم محسوب می شود. اگر در خانه آووکادو دارید یا آووکادو پرورش می دهید، بهتر است حتماً فکری برای دور نگه داشتن آن از دسترس سگ تان بکنید. دقت کنید که ماده پرسین در برگ ها، دانه ها، پوست و میوه آووکادو (یعنی به طور خلاصه تقریباً همه جای آن) وجود دارد.

 

الکل

 

 

این که الکل را یک ماده مفید و سالم برای بدن انسان بدانیم، کاری دشوار است. مطالعات زیادی در مورد اثرات و مضرات الکل بر بدن انسان صورت گرفته است ولی با این حال بیشتر عوارض الکل در دراز مدت آشکار می شوند و قابل کنترل هستند. این ماده نه چندان سالم برای بدن انسان، برای سگ ها نیز بسیار مضر است. آب جو، شراب و به طور کلی نوشیدنی های الکلی و غذاهای حاوی الکل از جمله مواردی هستند که نباید توسط سگ ها مصرف شوند چرا که الکل بر روی مغز و کلیه سگ ها، همان اثرات مشابه در بدن انسان را به جای می گذارد. البته یک تفاوت اساسی میان تأثیر الکل بر بردن ما و سگ ها وجود دارد و آن هم شدت اثر الکل است. در حقیقت الکل مورد نیاز برای ایجاد آسیب های شدید به سیستم بدن در سگ ها بسیار کمتر از میزان آن در بدن انسان است. تنها کمی الکل می تواند باعث استفراغ، اسهال، اختلال سیستم عصبی مرکزی، مشکل در هماهنگی اعضای بدن، مشکل در سیستم تنفس، کما و حتی مرگ شود. دقت داشته باشید که هر چه اندازه و جثه سگ کوچک تر باشد، در برابر این ماده خطرناک آسیب پذیر تر خواهد بود.

 

پیاز و سیر

 

ما آدم ها از بوی پیاز و سیر چندان خوشمان نمی آید ولی معمولاً از آن ها به عنوان چاشنی و طعم دهنده به غذا استفاده می کنیم. ولی بدن سگ ها تحمل و توان هضم این دو را ندارند. سیر و پیاز در هر حالت (یعنی پودر شده، خام، پخته، خشک شده، سرخ شده و ...) می تواند منجر به از بین رفتن سلول های قرمز خون سگ شده و کم خونی (کمبود گلبول های قرمز خون) را باعث شود. این اتفاق حتی با مصرف پودر پیازی که در برخی از غذاهای بچه ها وجود دارد نیز می تواند رخ دهد. شاید مصرف مقدار خیلی کمی پیاز یا سیر مشکلی ایجاد نکند ولی قطعاً خوردن مقدار زیادی از این دو ماده غذایی به یک باره، یا خوردن مقادیر کم به صورت دائم می تواند باعث مسمومیت سگ شود. علائم کم خونی شامل ضعف، استفراغ، اشتها و علاقه کم به غذا و از تنگی نفس می شود.

 

قهوه، چای و نوشیدنی های کافئین دار

 

چه کسی فکرش را می کند که قهوه و چای که از پر طرفدار ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شوند بتوانند باعث مرگ سگ ها شوند!؟ حقیقت ترسناک تر آن است که هیچ پادزهری هم برای خنثی کردن اثر کافئین در بدن سگ ها وجود ندارد. یعنی خوردن مقدار کافی از کافئین می تواند به راحتی سگ شما را از پای در آورد. علائم مسمومیت بر اثر مصرف کافئین شامل بی قراری، تنفس سریع، تپش قلب، لرزش عضلات و تشنج است. علاوه بر قهوه (دانه های قهوه و قهوه آسیاب شده)، کافئین را می توان در شکلات، کولا، کاکائو و نوشیدنی ها انرژی زا مانند Red Bull و ... یافت. همچنین در برخی از دارو های سرماخوردگی و مسکن ها نیز کافئین وجود دارد. بنابر این باید حواس تان را بسیار جمع کنید و مراقب منابع حاوی کافئین (که در اطراف ما بسیار هستند) باشید.

 

انگور و کشمش

 

همیشه انگور و کشمش یکی از خوراکی های تشویقی مناسب برای سگ ها پنداشته می شده اند. گذشته ها گذشته است، دیگر کاری نمی توان کرد، ولی از حالا به بعد این مورد را رعایت کنید. دادن انگور به سگ اصلاً ایده خوبی نیست. با آن که به درستی علت علمی آن مشخص نیست ولی تجربه نشان داده است که انگور و کشمش می توانند باعث از کار افتادن کلیه در سگ ها شوند. به یاد داشته باشید که تنها مقدار کمی انگور و کشمش می تواند باعث مریضی و به خطر افتادن سلامت سگ شود. نشانه اولیه وجود مشکل را می توان در استفراغ های پی در پی جست و جو کرد. پس از گذشت یک روز در صورتی که وضعیت بر طرف نشده باشد، حیوان دچار کسالت می شود. بهترین کار برای پیش گیری آن است که انگور و کشمش در جایی دور از دسترس سگ قرار داده شود.

 

شیر و محصولات لبنی

 

محصولات لبنی مانند ماست و شیر هم بخشی جدا ناشدنی از وعده های غذایی ما را تشکیل داده است. مثلاً در روز های گرم تابستانی بسیاری از ما به خوردن بستنی و آب میوه بستنی پناه می بریم. در این شرایط احتمالاً دوست دارید در خوردن بستنی با سگ تان شریک شوید ولی بهتر است فکر این کار را از سرتان بیرون کنید. شیر و محصولات لبنی می توانند باعث اسهال و دیگر مشکلات گوارشی در سگ ها و همچنین ایجاد حساسیت های غذایی (مانند ایجاد خارش در بدن) در آن ها شوند.

 

آبنبات و آدامس

 

شیرینی، آبنبات، انواع شکلات ها، غذاهایی که با زایلیتول (که نوعی شیرین کننده کم کالری است) شیرین شده اند و در نهایت خمیر دندان (!) نباید توسط سگ ها مصرف شوند. این مواد باعث می شوند انسولین بیشتری در بدن سگ جریان یابد. افزایش انسولین در خون منجر به کاهش قند خون و نهایتاً از کار افتادن کبد می گردد. علائم اولیه این مشکل استفراغ، کسالت و عدم هماهنگی حرکتی است. اگر وضعیت ادامه پیدا کند حمله و تشنج اتفاق خواهد افتاد. با ادامه روند پس از چند روز نهایتاً کبد از کار می افتد. بنابر این باید مراقب این خوراکی های خوش مزه باشید چرا که شیرینی آن ها با تلخی به پایان خواهد رسید.

 

شکلات

 

از جمله مواد مورد علاقه انسان ها است که برای سگ ها می تواند آسیب زا باشد. البته بیشتر مردم از مضرات شکلات برای سگ ها با خبر هستند که این خود جای امیدواری و خوشحالی دارد. ترکیب اصلی سمی در شکلات برای سگ ها تئوبرومین نام دارد. این ترکیب در تمام انواع شکلات ها و حتی شکلات های سفید نیز وجود دارد. خطر ناک ترین نوع شکلات برای سگ ها، شکلات تلخ یا همان دارک چاکلت (Dark chocolate)، پوست دانه های شکلات می باشد. خوردن شکلات حتی اگر در حد لیس زدن هم باشد می تواند باعث استفراغ، اسهال و عطش شدید شود. همچنین ضربان نا منظم قلب، لرزش عضلات، تشنج و حتی مرگ هم ممکن است در موارد شدید تر اتفاق افتد. بنابر این شکلات را هم به فهرست مواد غیر مجاز خود اضافه کنید.

 

چربی های زائد و استخوان ها

 

از دوره های بسیار دور دادن غذا از سر میز (یا سر سفره) به سگ ها یک عادت اشتباه و رایج در میان انسان ها بوده است. ته مانده غذای سر سفره معمولاً حاوی استخوان و چربی زیادی است که انسان تمایلی به خوردن آن ها ندارد و تصور می کند که برای سگ ها بسیار مفید است. در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد. این دو مورد، یعنی چربی و استخوان هر دو می توانند برای سگ ها بسیار خطرناک هم باشند. چربی های جدا شده از گوشت چه به صورت پخته شده و چه به صورت خام می توانند باعث آماس لوزالمعده شوند. به علاوه بر خلاف تصور عموم که استخوان دادن به سگ ها را امری طبیعی و کاملاً عادی می پندارند، باید بدانید که این کار می تواند آسیب های جبران ناپذیر به سگ وارد کند. استخوان ممکن است خورد شده و باعث انسداد مجاری یا ایجاد پارگی و جراحت سیستم گوارشی شود. بهترین کار آن است که از همین امروز به کل دادن غذای باقی مانده به سگ را فراموش کنید.

 

خرمالو، هلو و آلو

 

شاید در ظاهر این میوه ها هم شبیه به دیگر میوه های خوش مزه به نظر برسند ولی مشکل اصلی این میوه ها در واقع هسته یا دانه ای است که این میوه ها در خود پنهان کرده اند. دانه و هسته این میوه ها می توانند باعث التهاب روده کوچک در سگ ها شوند. علاوه بر التهاب، خوردن هسته هلو می تواند باعث انسداد در مجاری گوارشی شود. اگر همه این ها را هم کنار بگذاریم، باز هم از وجود سیانید در هسته این میوه ها نمی توان چشم پوشی کرد. سیانید ماده ای است که هم برای سگ ها و هم برای انسان ها یک ماده سمی به حساب می آیند. تفاوت سگ ها و انسان ها در این مورد آن است که انسان ها علاقه ای به خوردن هسته هلو ندارند و می دانند که هسته این میوه خوردنی نیست، ولی سگ ها این موضوع را نمی دانند و خود را به دردسر می اندازند
 

تخم مرغ خام

 

خوردن تخم مرغ خام برای انسان ها به هیچ وجه توصیه نمی شود. کسی هم علاقه ای به خام خوردن آن ندارد. بنابر این احتمال آن که کسی بخواهد به سگ خود تخم مرغ خوام دهد و تصور کند که چنین کاری برای سلامتی او مفید است، کم است. تخم مرغ خام دو مشکل اساسی دارد. اول وجود باکتری های خطرناکی مانند سالمونلا (Salmonella) در آن است که باعث مسمومیت شدید در انسان و سگ ها می شود. دومین مسئله وجود آنزیم های موجود در تخم مرغ خام است که هضم و جذب آن، به خصوص ویتامین ب، را دچار اختلال می کند. این مسئله می تواند باعث مشکلات پوستی شود. مصرف طولانی مدت تخم مرغ خام می تواند باعث بروز بیماری پوستی و نمایان شدن علائم آن در پوشش سطح پوست او گردد.
 

گوشت و ماهی خام

 

شاید به نظر دادن گوشت و ماهی خام کاملاً طبیعی به نظر برسد. یعنی سگ ها در واقع در طبیعت برای پختن شکار های خود وقت نمی گذاشته اند و مطمئناً آن ها را خام می بلعیده اند. پس چرا خام خواری گوشت و ماهی اشکال دارد؟ اشکالی که در گوشت خام و ماهی خام وجود دارد، مشابه همان مشکلی است که در مصرف تخم مرغ خام می توان یافت. گوشت و ماهی خام حاوی باکتری هایی هستند که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. به علاوه برخی از انواع ماهی ها مانند ماهی آزاد، قزل آلا، شاه ماهی یا خاویار ممکن است حاوی انگل هایی باشند که باعث ایجاد بیماری مختلف در میزبان (که متاسفانه سگ شما است) شوند. این بیماری ها در صورتی که درمان نشوند منجر به مرگ خواهند شد و تمام زمانی که شما برای درمان او در اختیار دارید چیزی در حدود 2 هفته خواهد بود! اولین علائم بیماری طبق معمول استفراغ است. البته تب و تورم غده های لنفاوی نیز از علائم دیگر آن هستند که می توانند این بیماری خطرناک را از بیماری های دیگر تا حدی متمایز کند. تمام این هخطرات با پختن ماهی و گوشت جهت از بین برفتن انگل ها و باکتری ها می تواند برطرف شوند و سلامت سگ با خوردن غذاهای مذکور تضمین گردد.

 

نمک

 

دادن غذاهای شور مانند چیپس، چوب شور و ... به سگ ها فکر خوبی نیست. البته خوردن این غذاها برای انسان ها هم توصیه نمی شود ولی عوارض آن برای سگ ها به مراتب شدید تر از انسان هاست. خوردن غذاهای بیش از حد شور می تواند باعث تشنگی شدید، ادرار زیاد و در نهایت مسمومیت ید سدیم گردد. علائم مصرف سدیم زیاد شامل استفراغ، اسهال، کسالت، ارتعاش و رعشه عضلانی، افزایش دمای بدن است. در صورت وخامت زیاد تشنج و مرگ هم می تواند به دنبال آن رخ دهد.

 

خمیر

 

حتماً می دانید پیش از آن که بتوان شروع به پختن خمیر نان کرد، باید صبر کرد تا خمیر کاملاً پف کند و افزایش حجم دهد. از این نکته چه نتیجه ای می توان گرفت؟ اینکه اگر سگ شما خمیر بخورد، ادامه فرآیند تخمیر و پف کردن آن در شکم او اتفاق می افتد و این اصلاً چیزی نیست که کسی دوست داشته باشد تجربه کند. افزایش حجم خمیر در معده و دستگاه گوارش سگ می تواند باعث ایجاد فشار زیاد به دیواره معده و ایجاد دردهای شدید شکمی شود. علاوه بر افزایش حجم، تخمیر باعث تشکیل الکل می شود. در مورد مشکل ورود الکل به بدن سگ هم که بیشتر توضیح دادیم. یعنی خوردن خمیر می تواند باعث درد های شکمی و همچنین مسمومیت الکلی حیوان شود.

 

دارو های انسان

 

به هیچ وجه دارو های خود را به سگ تان ندهید. دارو ها از مواد شیمیایی خاص برای انسان ها تشکیل شده اند یعنی آن که اثرات و نتایج آنها بر اساس عملکرد دستگاه بدن انسان پیش بینی شده و ایمن در نظر گرفته شده است. خوردن این قرص ها توسط سگ یکی از شایع ترین عوامل مسمومیت آن ها می باشد. برای پیش گیری از بروز این مشکل کار خاصی لازم نیست انجام دهید. فقط کافی است همان طور که قرص ها را از دسترس کودکان دور نگاه می دارید، آن ها را از دسترس سگ تان نیز دور نگه دارید. نکته دیگری هم که باید رعایت کنید آن است که اگر دارو و قرص تجویز شده برای سگ تان دارید، هیچ گاه در استفاده از آن افراط نکنید و بیش از مقدار لازم دارو به سگ تان نخورانید. باید دقت داشته باشید که بسیاری از دارو ها حاوی ترکیبات مضر و حتی مرگ آور هستند و در صورتی که مقدار زیادی از آن به سگ داده شود، می تواند پشیمانی بدون سود در پی داشته باشد!

 

ذرت با چوب بلال

 

بله، ذرت هم حتی می تواند برای سگها مضر باشد. در واقع این خود ذرت نیست که باعث ایجاد مشکل می شود. ذرت به راحتی در دستگاه گوارش هضم می شود ولی چوب بلال در روده کوچک گیر می کند و باعث انسداد آن می شود. اگر این انسداد از طریق انجام جراحی برطرف نشود، متاسفانه مرگ حیوان را به دنبال خواهد داشت به علاوه باید توجه داشته باشید که مقدار زیاد دانه های ذرت نیز خود می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی گردد.

 

تنباکو

 

یکی از منابع اصلی سموم مختلف برای سگ ها (و البته انسان ها!) است. اثری که نیکوتین بر سگ ها می گذارد به مراتب شدید تر از اثر آن بر روی انسان هاست. نیکوتین می تواند به دستگاه گوارش و دستگاه عصبی آسیب زده و باعث افزایش تپش قلب شود. این عوارض می توانند باعث مرگ شوند.

 

غذای گربه

 

شاید بسیاری از شما فکر کنید که دادن غذای گربه به سگ مسئله چندان مهمی نیست. ولی اشتباه می کنید. غذای گربه برای گربه ها به صورت اختصاصی درست شده است و حاوی پروتئین ها و چربی های مخصوص گربه ها می باشد. این در حالی است که سگ ها به دلیل همزیستی با انسان ها رژیم غذایی شان را تغییر داده و توان هضم مقدار زیاد پروتئین و چربی را ندارند.

 

لوازم و مواد غذایی موجود در بیشتر کابینت ها!

 

بسیاری از مواد غذایی که در کابینت ها و آشپزخانه ها یافت می شوند می توانند برای سگ ها مضر باشند. به طور مثال یک ماده غذای بسیار ساده مانند بیکینگ پودر برای سگ ها سمی محسوب می شود. همچنین جوز هندی و انواع دیگر ادویه جات هم با بدن سگ ها سازگاری ندارند. بهتر است مواد غذایی را در جایی قرار دهید که سگ تان نتواند به آن دسترس پیدا کند. اگر بتوانید از درب های مخصوص سگ ها برای جلوگیری از ورود آن ها به آشپزخانه استفاده کنید هم خودتان راحت می شوید و هم از مریض شدن سگ تان پیش گیری می کنید.

 

سیب زمینی سبز و خام

 

شاید دیدن سیب زمینی در این فهرست کمی عجیب به نظر برسد. هر چه که باشد می دانیم که سیب زمینی معمولاً در غذاهای مختلف سگ به کار گرفته می شود و اگر قرار بود این ترکیب غذایی سمی باشد، اصولاً نباید آن را در فهرست ترکیبات غذایی محصولات می دیدیم! این حرف کاملاً درست است. سیب زمینی در بسیاری از محصولات به کار می رود، ولی سیب زمینی پخته، نه خام! سیب زمینی سبز و خام حاوی مواد سمی هستند که می توانند باعث مرگ سگ شوند. در حقیقت این سیب زمینی ها حتی برای انسان ها هم سمی محسوب می شوند. علائم مسمومیت بر اثر مصرف سیب زمینی شامل حالت تهوع، استفراغ، غش و تپش نا منظم قلب می باشد.

 

ریواس

 

با آن که ریواس را می توان یکی از سبزیجات بسیار خوشمزه برای انسان ها در نظر گرفت ولی به هیچ وجه نباید آن را خوراک مناسبی برای دوستان سگ سان تصور کرد. برگ ها و ساقه ریواس می تواند باعث کاهش سطح کلسیم در بدن سگ و نهایتاً از کار افتادن کلیه و بروز دیگر بیماری ها شود.

 

حال اگر سگ تان یکی از غذاهای ممنوعه را خورد چه باید بکنید؟

اول از همه باید درک کنید که خوردن چیز های مختلف توسط سگ امری کاملاً طبیعی است و نمی توانید سگ خود را بابت این قضیه تنبیه کنید و او را مقصر بدانید. سگ ها همه چیز را با خوردن امتحان می کنند و به طور کلی دنیای اطراف را از طریق دهان و بینی می شناسند. مهم نیست که چقدر شما احتیاط کنید، بالأخره سگ تان از غفلت شما استفاده می کند و شما او را در حال خوردن چیزی که نباید بخورد، پیدا می کنید. بنابر این بهتر است همیشه دامپزشک های نزدیک به محل زندگی خود را بشناسید و شماره و آدرس آن ها را در دسترس قرار دهید. به این صورت اگر مشکلی برای سگ تان پیش آمد خیلی سریع می توانید به او مراجعه کرده و از او کمک بگیرید.شاید این فهرست کمی طولانی به نظر برسد و رعایت کردن تمام موارد آن سخت و دشوار باشد. ولی باید توجه داشته باشید که این ها مواردی هستند که می توانند باعث آسیب های دائم و مرگ سگ شوند و نباید به سادگی از کنار آن ها گذشت. به یاد داشته باشید که اگر یک غذا به نظر شما خوش مزه و مفید است دلیل نمی شود که آن را برای سگ تان هم مفید و مناسب تصور کنید. مسئولیت سلامت سگ ها به عهده شماست و رعایت کردن نکاتی که گفته شد شاید با کمی تمرین و تکرار دیگر چندان سخت به نظر نرسد. به علاوه اگر احساس می کنید تمام غذا های شما برای سگ تان یک محدودیت به شمار می آیند و تمام زندگی تان پر از خط قرمز شده است، می توانید در مورد غذاهایی که می توانید به سگ تان بدهید مطالعه کنید. آن گاه درک بهتری از قاعده و قانون حاکم بر نیاز های غذایی سگ تان پیدا می کنید.

 

لیست مطالب
  1. تاثیر اندازه‌ی پوزه بر طول عمر سگ‌ها!
  2. 14 نژاد مناسب برای افرادی که اولین تجربه نگهداری از سگ را می‌گذرانند
  3. آیا سگ من مرا دوست دارد؟
  4. خطرناک ترین نژاد های سگ در جهان
  5. بزرگ ترین نژاد های سگ در جهان
  6. 10 ایده جذاب برای جشن تولد سگ محبوبتان
  7. چرا ما اینقدر سگ‌ها را دوست داریم؟ علم پاسخ می‌دهد!
  8. روش دادن قرص به سگ ها
  9. سرطان در سگ ها | علائم سرطان سگ و پیشگیری
  10. تفاوت شیر گاو با شیر سگ در چیه؟ مقایسه شیر سگ و گاو
  11. نحوه تغییر غذای سگ و توله سگ؛ هر آنچه باید بدانید
  12. علت استفراغ سگ و درمان آن
  13. علت ریزش مو در سگ ها و درمان آن
  14. راهنمای شیر دادن به توله سگ
  15. وفادارترین نژادهای سگ‌ کدام‌ اند؟
  16. خوردن نان برای سگ مفیده یا مضر؟
  17. قرص ضد انگل برای سگ‌ها + معرفی بهترین درمان انگل سگ
  18. سگ از چی می‌ترسه؟
  19. قارچ برای سگ خوبه یا بد؟
  20. شرایط بردن سگ به خارج از کشور
  21. همه‌چیز درباره گریه کردن در سگ ها
  22. آرام‌کردن سگ با دارو: داروهای آرامبخش سگ
  23. هر چند وقت یکبار باید سگ ها را شست؟
  24. جرب سگ | نحوه تشخیص، علائم و علل آن چیست؟
  25. نقش پرورش دهندگان سگ در جامعه چیست؟
  26. نگهداری سگ برای چه افرادی مناسب نیست؟
  27. معرفی نژاد‌ های سگ ایرانی
  28. علائم و درمان بیماری کنل کاف یا سرفه سگ
  29. قوانین نگهداری از سگ در کشور‌ های خارجی
  30. راه های تخلیه انرژی سگ
  31. واردات انواع نژادهای سگ به ایران
  32. بهترین سگ آپارتمانی [ویدیو و عکس 10 نژاد سگ آپارتمانی]
  33. معرفی بهترین سگ های گارد و نگهبان + عکس نژاد ها
  34. سگ تی کاپ چیست؟ معرفی نژادهای تیکاپ
  35. عکس و ویدیو 7 نژاد سگ جیبی (قیمت و خرید سگ جیبی)
  36. موسیقی و آهنگ های مخصوص سگها + دلایل استفاده و مزایا
  37. آموزش جعبه سگ
  38. آموزش جلوگیری از پارس کردن سگ
  39. آموزش رفع جویدن سگ
  40. آموزش محل دستشویی به سگ
  41. به سگ خود نشان دهید که او رئیس نیست
  42. جلوگیری از تعقیب کردن ماشین ها توسط سگ
  43. جلوگیری از گاز گرفتن توله سگ
  44. سرگرمی کردن سگ
  45. تحرک در سگها
  46. حواس پنجگانه سگ ها
  47. رنگهای پوشش سگ
  48. بررسی نقاط مختلف بدن سگ
  49. دیسپلازی لگن در سگ
  50. ویروس دیستمپر در سگها
  51. بيماری التهاب گوش خارجی سگ و گربه
  52. فتق در سگها و گربه ها
  53. این غذاها را هرگز به سگ تان ندهید
  54. تغییر غذای توله سگ
  55. روش پخت چند نوع غذا برای سگها
  56. تغذیه در سگ و گربه
  57. جفتگیری در سگ ها چگونه است؟
  58. دوران بارداری و زایمان در سگ ها
  59. دوره فحل یا پریودی در سگ های ماده چگونه است؟
  60. مزایا و معایب عقیم کردن سگ نر
  61. معایب و مزایای عقیم کردن سگ ماده
  62. خارش در سگها به چه علت است و چگونه رفع میشود؟
  63. شکاف سق دهان در سگها
  64. عقیم کردن حیوانات چه مزیت ها و معایبی دارد؟
  65. مقابله با کرم ها در سگ
  66. کک و کنه در سگ ها و نحوه مقابله با آن
  67. مقابله با فصل گرما برای سگ ها
  68. واکسیناسیون سگ ها چگونه است؟
  69. نقش حیوانات خانگی در درمان افسردگی
  70. روش های تعیین هویت حیوانات خانگی
  71. تلاقی نژاد یا Cross breed در سگ ها
  72. تفاوت میان نژاد سگ لابرادور انگلیسی و آمریکایی
  73. نژادهای کم پارس در سگها (نژاد های کم سرو صدا سگ)
  74. میکروچیپ روش شناسایی هویت حیوانات
  75. مسافرت رفتن با سگ ها
  76. مدفوع خواری در سگ ها (دلایل مدفوع خواری و راه حل مشکل)
  77. سگ در زبان های مختلف چگونه تلفظ میشود؟
  78. کودکان در معرض گاز گرفتن سگها
  79. کشتار سگهای ولگرد در ایران
  80. شرایط نگهداری حیوانات خانگی
  81. سگهای پلیس
  82. سگ گردانی در تهران
  83. زشت ترین سگ دنیا
  84. ریزش مو در سگ ها
  85. دستورالعمل كنترل جمعيت سگهاي ولگرد
  86. حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام و غرب
  87. جنگ در سگها
  88. پیوند سگ و روباه
  89. آیا سگ نجس است؟ بررسی علمی و دینی نجاست سگ
  90. معرفی Iran Kennel Club ایران کنل کلاب
  91. قوانین جهانی در زمینه حقوق حیوانات
  92. آیا نگهداشتن حیوان خانگی خطرناک است یا باعث امنیت میشود؟
  93. اسهال در سگ های بالغ و توله سگ ها
  94. جراحی تار های صوتی سگ و مقابله با پارس کردن آن ها
  95. شجره نامه سگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
  96. آشنایی با گروه بندی نژاد های سگ
  97. تفاوت ژرمن شپرد نمایشی و کاری
  98. آموزش نحوه گرفتن ناخن سگ ها
  99. بهداشت گوش در سگ ها (آموزش تمیز کردن گوش سگ)
  100. آراستن نژادهای سگ مو بلند
  101. آموزش نحوه صحیح حمام کردن سگ ها
  102. آموزش های اولیه آراستن سگ ها
  103. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت دوم)
  104. مراقبت و نگهداری از دندانهای سگ (قسمت اول)
  105. آموزش نحوه اجتماعی کردن سگ و توله سگ
  106. بناکردن و نگهداری از حد و مرز سگ
  107. چرا سگها خودشان را تکان می دهند؟
  108. عواقب و خطرات تنها گذاشتن سگ به صورت طولانی و مداوم در خانه
  109. همه چیز در مورد پیاده روی با سگ ها
  110. نحوه کنترل کردن و مسلط شدن روی سگ (آلفا شدن)
  111. معنای حرکات و زبان بدن سگ ها
  112. چرا نباید با سگ ها مثل انسان ها رفتار کنیم؟ (روانشناسی سگ)
  113. رابطه بد سگ نسبت به کودکان به چه شکل بوجود می آید؟
  114. قبل از اینکه سگتان را قلاده کنید
  115. داستان حمله و درگیری سگ ها (داستان واقعی)
  116. یک سگ یا دو سگ داشته باشم؟
  117. حس تملک وسایل منزل توسط سگ ها و نحوه جلوگیری از آن
  118. پت راید؛ اولین سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی در ایران
  119. هیدروتراپی جدیدترین تکنولوژی درمانی پوست و مو سگ

مطالب ویژه

گفتگو آنلاین